‘Jahrein’ lakaplı Ahmet Sonuç’un Twitter hesabı askıya alındı

"Jahrein" takma ismiyle bilinen oyun yayıncısı Ahmet Sonuç'un Twitter hesabı askıya alındı. Jahrein'in askıya alınan Twitter hesabında "Twitter, Twitter Kuralları'nı ihlal eden hesapları askıya alır" ibaresine yer verildi.

featured

Son olarak 710 binden fazla takipçiye sahip olan Ahmet Sonuç’un hesabının geri gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Twitter zaman zaman kalıcı askıya alma işlemi gerçekleştirirken bazen de gerekli şartlar sağlandığında profili geri getirebiliyor.

Jahrein, son dönemde mültecilere yönelik ayrımcı paylaşımları, sokak köpeklerinin itlaf edilmesini savunması ve Aynur Doğan konserlerinin iptali için yapılan kampanyalara öncülük etmesiyle tepki toplamıştı.

Rezaletleri ortaya döküldü! Jahrein, Oktroll ordusunu ifşa etti: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu trolleri birbirine girdi

‘ADAMI BİZ CİDDİYE ALDIK, HERKES HATA YAPABİLİR’

Son olarak gazeteci Nevşin Mengü, Oğuzhan Uğur’un sansür yasasını konuşmak için davet ettiği ‘Sosyal Medya Yasası Özel’ programına katılmaktan vazgeçmesinin nedeninin, Jahrein’in konuklar arasında bulunması olduğunu söylemişti.

Mengü, “Adamı biz ciddiye aldık, yayınlara aldık falan. Herkes hata yapabilir. Adam kaldıramadı bunu. Başka birtakım işlere girdi herhalde, bilmiyorum. Tanışmıyorum etmiyorum. Herkes farklı fikirlere, keskin düşüncelere de sahip olabilir, bunları ifade etmekte de özgürdür… Ama bunlar zorbalar. Zorbalık yapıyorlar, bunda da özgürler. Benim hakkımda her şeyi yazabilirler, konuşabilirler. Ama aynı yerde, aynı platformda olmak istemem” ifadelerini kullanmıştı.

Jahrein ise Mengü’ye, “Nevşin’in kendisi gerçek bir zorbadır asıl. Haftalarca beni karalayan tweetleri favlayıp rt’ledi. Ben sadece geçmişteki ırkçı tweetlerini paylaşıp (‘Abi ülke Afganistan’a döndü yaaa’ gibi) bu twitleri oldukça ırkçı bulduğumu söyledim” diyerek yanıt vermişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir