İzmir Valiliği’nden Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ndeki olaylarla ilgili açıklama

İzmir Valiliği, dün akşam Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'nde çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Dün gece saat 22:00 sıralarında merkezdeki küçük bir grup yabancının kargaşa çıkardığını kaydeden valilik, olayın güvenlik görevlileri ve kolluk birimleri tarafından kısa süre içerisinde kontrol altına alındığını duyurdu. Valilik, çıkan olaylarda herhangi bir ölü ya da yaralının olmadığını kaydetti.

featured

İzmir Valiliği, Çiğli’de bulunan Göç İdaresi’ne bağlı Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Valilik, olayların büyümeden güvenlik görevlileri ve kolluk kuvvetleri tarafından kısa süre içerisinde kontrol altına alındığını duyurdu.

ÖLÜ YA DA YARALI YOK

İzmir Valiliği, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile çıkan olaylar hakkında bilgi verdi. Valilik, çıkan olaylarda herhangi bir ölü ya da yaralının olmadığını bildirdi.

İşte İzmir Valiliği’nin yaptığı o açıklama:

‘’İzmir’de dün akşam akşam saatlerinde Göç İdaresi binasında çıkan yangın ve olaylar nedeniyle açıklama geldi.

İlimiz Harmandalı Geri Gönderme Merkezinde bulunan yabancıların bir kısmı 23/06/2022 tarihinde 22:00 sularında kargaşa çıkarmaya çalışmışlardır.

Geri gönderme merkezinde görevli güvenlik personeli ve kolluk birimlerimizce olay kısa sürede kontrol altına alınmış olup merkezde herhangi bir yangın, ölüm ve yaralanma durumu söz konusu değildir.

Ülkemizde yasal kalış hakkı bulunmayan yabancıların sınır dışı edilmek üzere idari gözetim altında tutulduğu Geri Gönderme Merkezi rutin faaliyetlerine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir