İzmir itfaiyesinde skandal görüntüler! İtfaiye aracını kaçıran kadınlar sosyal medyada olay yarattı

featured

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye daire başkanlığı Toros eğitim merkezinde çekilen görüntüler sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Görüntülerde Makbule Özgün Kılıç, Dilay Güngör ve ‘Sanis’ kullanıcı adlı 3 arkadaşın olduğu belirlendi. Bir kadın itfaiye aracını kullanırken diğer iki kadın ise aracın arkasında seyahat ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye daire başkanlığı Toros eğitim merkezinde 3 kadın tarafından kaydedilen video sosyal medyada gündem oldu. Devletin itfaiye araçlarını kullanabilecek kadar cesurca hareket eden kadınların davranışları büyük tepki çekerken, görüntüler kısa sürede paylaşım rekorları kırdı.

Biri aracı kullandı, diğerleri seyahat etti

Toros Eğitim Merkezi’nde çekilen videoda, kadınlardan biri itfaiye aracını kullanırken, diğer ikisi ise araca asılarak arkada seyahat ederken görülüyor.

Videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan kadınların “Yangın var dediler geldik” ifadesi ise dikkat çekti.

Soruşturma başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bazı internet siteleri ve sosyal medyada yer alan görüntülere ilişkin 4 personel hakkında disiplin süreci başlatıldığını duyurdu.

İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İzmir İtfaiyesinin hizmet sırasında disiplin, ciddiyet ve sorumluluk duygusunu temel davranış modeli olarak benimsediği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntülerin bahsi geçen disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı aşikardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak teşkilatımızın saygınlığına gölge düşürecek hiçbir eylem ve davranışa tolerans göstermemiz söz konusu değildir. Olayla ilgili inceleme derhal başlatılmış, tespit edilen 4 personel hakkında disiplin süreci devreye alınmıştır. Başlatılan soruşturmada sorumlu personele yasa, yönetmelik ve talimatlar doğrultusunda ilgili disiplin ve teftiş kurulunun vereceği karara göre iş akitlerinin feshi de dahil gereken en ağır yaptırımlar uygulanacaktır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir