İzmir Bornova’da dağ eteğine kurulan depoda 68 kişiye kumar baskını! Isıtıcı ve dev ekran bile kurmuşlar…

featured

Türkiye 17 günlük tam kapanmaya girdiği ilk gün herkes evinde olması gerekirken bu kurala uymayanlar da oldu. İzmir il jandarma ekipleri kırsal bir alanda, dağ eteğinde bulunması çok zor bir depoda tombala oynayanlara göz açtırmadı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kavaklıdere Mahallesi’nde bir hayvan çiftliğinin kumarhaneye döndürüldüğü bilgisini aldı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatan jandarma, ormanlık alan içerisindeki kumarhaneye ‘Sabri Abi’ isimli operasyon gerçekleştirdi.

Depoda ısıtıcılar konulmuş, dev ekranlar kurulmuş ve duvarlarda ise çeşitli film karakterlerinde oluşturulan resimler vardı. Tam anlamı ile profesyonel bir düzenek kurulduğu jandarmanın dikkatinden kaçmadı.

68 kişi kumar oynuyordu

Jandarma ekiplerini gören bazı kişiler, kumarhaneyi terk ederek ormanlık alanda kaçmaya çalıştı. Operasyon öncesi kumarhane çevresini abluka altına alan jandarma, kaçan kişileri tek tek ormanlık alanda yakaladı.

Kumarhanede yapılan incelemede, çok sayıda pul, tombala kağıdı, rakamların çekildiği makina ve televizyonlar ele geçirildi. Baskınında suçüstü yakalanan kişiler, görüntülenmemek için masaların altına saklandı.

Bornova ilçesi Kavaklıdere mahallesinde gerçekleştirilen operasyonda 68 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3469 TL ve kumar oynamaktan 1336 TL cezai işlem uygulandı.

Mekan sahibine ise işletmeyi açık bulundurmaktan 3150 TL cezai işlem uygulandı. Toplamda 330 Bin TL’ye yakın cezai işlem gerçekleşti.

Sabri Abi detayı dikkat çekti

Öte yandan, baskında senaryosunu Şafak Sezer’in yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı ‘Kolpaçino’ filminden alınan bazı fotoğrafların kumarhane duvarlarına asıldığı fark edildi.

Filmde ‘Sabri abi’ rolündeki Aydemir Akbaş’ın resminin asıldığı duvarda, altında argo kelimeler yazıldığı görüldü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir