İzdiham yaşandı! IKEA Rusya’dan çıkacağını açıkladı, Ruslar mağazaya akın etti

İsveçli mobilya devi IKEA'nın Rus pazarından çıktığını açıklamasının ardından, halk mağazaya akın ederken, uzun kuyruklar oluştu.

featured

BP, Shell, Exxon gibi enerji şirketleri, Daimler, Toyota, Ford gibi otomotiv devleri ve Nike, H&M, IKEA, Adidas, Disney gibi pek çok farklı sektörden şirket Rusya‘daki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

IKEA’DA İZDİHAM YAŞANDI

Karar sonrası, Rus halkı, kapatılacak markalara akın ederken, IKEA’da uzun kuyruklar oluştu.

İsveçli mobilya devi IKEA dün, Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Şirket sözcüsü bugün yaptığı açıklamada “Savaşın şimdiden büyük bir insan etkisi var. Ayrıca tedarik zinciri ve ticaret koşullarında ciddi aksamalara neden oluyor. Tüm bu nedenlerden dolayı şirket grupları, Rusya’daki IKEA operasyonlarını geçici olarak durdurma kararı aldı” denildi.

IKEA ÇALIŞANLARI GÜVENCE ALTINA ALINACAK 

Bu kararın ülkedeki 15 bin IKEA çalışanını da etkileyeceği belirtilirken, ‘şirket grupların istihdam ve gelir istikrarını güvence altına alacak ve bölgedeki onlara ve ailelerine destek sağlayacak.’ ifadeleri kullanıldı.

IKEA, Sovyetler Birliği’nin çöküşünden dokuz yıl sonra, 2000 yılında Rusya’da ilk mağazasını açtı ve ülkedeki en büyük Batılı şirketlerden biri haline geldi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir