İYİ Parti’den AK Parti’ye ‘depremzede seçmen’ ziyareti

İYİ Parti'li milletvekilleri, depremzedelerin nasıl oy kullanılacağına ve deprem bölgesinde seçim güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin önerileri içeren raporunu sunmak üzere AK Parti’ye ziyarette bulundu.

featured

İYİ Parti saat 13.00’da AK Parti’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. İYİ Parti heyeti Grup Başkanvekilleri Erhan Usta, Musavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat’tan oluştu.

Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş karşıladı.

KONU DEPREMZEDELERİN SEÇİM GÜVENLİĞİ VE OY KULLANMASI

İYİ Parti’nin ziyaret sebebinin depremzedelerin nasıl oy kullanılacağına ve deprem bölgesinde seçim güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin hazırladıkları raporun sunulması olarak aktarıldı.

‘İSTİŞAREDE BULUNMAYA GELDİK’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, afet bölgesinde ikameti bulunan yüz binlerce kişinin başka illere yerleşmek durumunda kaldığına dikkat çekerek, “Önümüzde 18 Haziran’da ya da 14 Mayıs’ta yapılacak bir seçim var. Bu yerleştirilen vatandaşlarımızın kendi illeri için oy kullanmalarını sağlayacak ‘Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a bir geçici madde ilavesi ve Anayasa değişikliği gerektiren bir konuda istişarede bulunmaya geldik. Önümüzdeki bu süreçte de temsilde adaleti, başka illerimize ikametini alan vatandaşlarımızın kendi illeri ile ilgili seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapıyı oluşturmak amacımız” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir