İYİ Parti’de teşkilatlar ayakta! Seçimlere tepeden inme listelerle mi gidilecek?

İYİ Parti'nin kuruluşundan bu güne mücadele eden pek çok il ve ilçe başkanı milletvekilliği hayali kuruyor. Ancak Meral Akşener'in teşkilat yerine popülizm peşinden koşması ve sosyal medyada ünlü olan isimlere milletvekilliği teklifi iletmesi pek çok teşkilat mensubunun rahatsızlığına sebep oldu.

featured

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na razı olmak zorunda kalan Meral Akşener’in 6’lı masayı dağıtması ve birkaç gün sonra geri dönmesi İYİ Parti teşkilatlarında rahatsızlığa sebep olmuştu. Başta Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın olmak üzere ülkücü kökenli pek çok isim rahatsızlıklarını dile getirmiş, İYİ Parti’nin HDP ile yakınlaşmasına tepki göstermişti.

Benzer Haberler
iyi parti mhp anket
MHP, İYİ Parti’yi geçti! Son ankette Meral Akşener’e büyük darbe
yenikapı nevruz
Meral Akşener’in ortaklarından Yenikapı’da PKK marşlarıyla Nevruz kutlaması
bahceli akşener fırıldak
Devlet Bahçeli’den Meral Akşener’e: ‘Fırıldakların U dönüşüne itibar etmeyeceğiz’

TEŞKİLATLAR AYAKTA: “MEDYA SOYTARILARINA EMEĞİMİZİ HARCATMAYIZ”

İYİ Parti’de yeni krizin adı ise milletvekilliği listeleri oldu. Partinin kuruluşundan bu güne maddi imkanlarını kullanarak il ve ilçe başkanlıkları kiralayan, zor şartlar altında partiyi ayakta tutmaya çalışan pek çok il ve ilçe başkanı, bölgelerinden ilk sırada aday olma hayali kuruyordu.

Ancak Akşener’in sosyal medyada reytingi iyi olan popüler isimlere peş peşe adaylık teklifi götürmesi, teşkilatlarda huzursuzluğa yol açtı.

HATAY’DA GÖKHAN ZAN, TRABZON’DA ÜNAL KARAMAN

Hatay’da milletvekili adayı olmak için istifa eden İl Başkanı Şefik Çirkin, Trabzon’da mevcut milletvekili Hüseyin Örs ve Trabzon 1. sıra adaylığı için Koray Aydın’dan garanti aldığını söyleyen Yavuz Aydın gibi isimler bugün Meral Akşener’in Gökhan Zan ve Ünal Karaman’a rozet takmasıyla adaylık umutlarını yitirmiş oldu.

Meral Akşener’in rozet taktığı Gökhan Zan’ın Hatay 1. sıradan, Ünal Karaman’ın ise Trabzon 1. sıradan listeye yazılma sözü karşılığına İYİ Parti’ye katıldıkları öğrenildi.

Bu durumda, Hatay ve Trabzon’da mevcut oy oranına göre birer milletvekili çıkarması bile zor görünen İYİ Parti, teşkilat mensuplarına aldırmadan tepeden inme adaylarla seçime gireceğinin de sinyalini vermiş oldu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir