İYİ Parti’de deprem! Nazilli ilçe teşkilatında 13 kişi istifa etti

featured

Aydın’ın Nazilli ilçesinde İYİ Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyesi 13 kişi, görevlerinden istifa etti.

İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, yazılı açıklamasında, yönetim kurulundan istifa edenler olduğunu belirtti.

“Teşekkürlerimi sunuyorum”

İlçe teşkilatının 32 asil, 33 yedek olmak üzere 65 kişiden oluştuğunu aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

“Bugün itibarıyla 4 asil 9 yedek olmak üzere 13 yönetim kurulu üyemiz görevinden ayrılmış bulunmaktadır. Yönetimsel görüş ayrılıklarını saygıyla karşılıyoruz. Arkadaşlarımıza bugüne kadar göstermiş oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.”

Cihat Öztürk’ün parti içi tutumu eleştirildi

4’ü asil 9’u yedek 13 üye istifalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, “İYİ’liğin ve sevginin dilini, gücünü kullanarak çoğalmayı beklerken üzülerek İlçe Başkanımız Sayın Cihat Öztürk’ün ayrıştırıcı, uzaklaştırıcı, ötekileştirişi ve “benim partim” anlayışına paralel davranışlarına maruz kaldığını gördük, yaşadık, şahit olduk, duyduk” sözlerini öne sürerek İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk’ün parti içi tutumunu eleştirdi.

Nazilli Havadis Gazetesi’nin haberine göre, Aşağıda imzası bulunan 2020-Şubat ayında yapılan seçimle Nazilli İyi Parti İlçe Yönetimine seçilmiş yöneticiler olarak aşağıda belirtilen ve belirtilemeyen sebeplerden dolayı sadece ilçe yönetiminden üzülerek istifa etmek durumunda kalmış bulunmaktayız” ifadeleriyle başlayan basın açıklaması şu şekilde devam etti:

“160 bin nüfuslu Nazilli halkının güvenini Millet İttifakı sembolüyle ve bu güvenin temsiliyeti olan Şehr’ül Emin’i olmak şerefini; seçim döneminde türlü olumsuzluk ve engellemelere rağmen inanılmaz bir performans sergileyerek çalışkanlık, azim, mücadelesiyle saflarına katmış olan, Kürşat Engin Özcan ve İYİ PARTİ ailesi.

“Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’ın yanındayız”

Yine aynı azim ve çalışma performansıyla Belediye Başkanımız öncülüğünde “Birlikte yönetelim” anlayışıyla şehrimizin tüm dinamikleriyle harekete geçmesi arzusuyla yanıp tutuşan ve en büyük beklentisinin daha yaşanabilir Nazilli bilinciyle ve arzusuyla hareket eden duyarlı partililer olarak Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’ın dün, bugün ve yarın da yanındayız.

Kuruluşu yeni olmasına rağmen şimdiden Türk Siyasi Tarihinin akışını değiştirebilecek güce ve etkiye ulaşan “Koltuk eskitmeye değil ayakkabı eskitmeye geldik.” sözünü rehber edinen Cesurlar Hareketinin lideri Sn. Genel Başkanımız Merak Akşener olmak üzere, ülke genelinde yükselen bir çıtayı yakalamış partimizin cesur birer neferiyiz.

İşte bu minvalden yola çıkarak aynı örnekleri yerelimizde, ilçe teşkilatımızdan hevesle ve merakla görmeyi, aynı azimle çalışmayı, dostluk birlikteliğini daha da çoğalarak ve artarak yükseltmeyi bekledik, umduk.

Maalesef bugün gelinen noktada elimizde kalanın sadece hüsran ve umutsuzluk olduğunu, günden güne azalışımızı ve neredeyse yok olma raddesine gelmiş olduğumuzu gördük.”

“Benim partim anlayışına paralel davranışlara maruz kaldık”

İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk’ün parti için ayrıştırıcı, uzaklaştırıcı, ötekileştirişi tutum içerisinde bulunduğunu ve Yönetim Kurulu’nun yok hükmünde kabul edildiğini iddia eden üyeler şöyle devam etti:

İYİ’liğin ve sevginin dilini, gücünü kullanarak çoğalmayı beklerken üzülerek İlçe Başkanımız Sn. Cihat Öztürk’ün ayrıştırıcı, uzaklaştırıcı, ötekileştirişi ve “benim partim” anlayışına paralel davranışlarına maruz kaldığını gördük, yaşadık, şahit olduk, duyduk.

Yerelde iktidar olan partimizin üye kayıtlarının kat be kat artması gerekirken, uygulanan yanlış politikalar yüzünden üyelerin istifalarına maruz kalmış ve bu vahim manzara karşısında sessiz kalınmış, bir çözüm yoluna gidilmemiş, istifaların sebepleri iyice araştırılmamış, performans değerlemesi yapılmamış, toplantılarda bunlar bahsedilmeye dahi gerek görülmemiştir.

Türk örf ve adetlerinde yer alan “istişare” geleneğini, partimiz kurucuları başta olmak üzere, gururla tecrübelerinden faydalanmamız gereken ak saçlılarımız dahil olmak üzere, şehrimizi emanet ettiğimiz Belediye Meclis Üyelerimiz ve Belediye Başkanımız ile birçok defa söz verilmesine rağmen “İstişare Toplantıları” yapılmamıştır.

Yönetim Kurulu üyelerinden sorgulayan ve çözüm önerileri sunanları dinlemek, tartışmak yerine “kendisi gibi düşünmeyenler” için önlem olarak kendisi gibi düşünen/düşüneceğini umduğu kişilerden Divan oluşturularak yönetim kurulunu parti yönetiminden iyice uzaklaştırmıştır. En önemli konularda dahi (İl Başkanlığı Seçimi) sadece divan ile konuşulup kararlar alınmış, Yönetim Kurulu yok hükmünde kabul edilmiştir.”

“Kinci bir yaklaşımla şahsımıza cephe alındığını gördük”

Yönetimin toplumsal problemler ve bilumum sorunlarla mücadele etmesi gerekirken aksine türlü engellemeler ve haksız yönlendirmelere maruz bırakıldığını, gruplara ayrıştırılarak birbirinden ayrı hareket etmenin adeta teşvik edildiğini belirten üyeler, “Pandeminin tüm dünyaya, Türkiye’ye  ve Nazilli’ye  büyük zorluklar yaşattığını vurgulayarak,  Bu dönemde bile yapılabilecek onlarca sosyal faaliyet olmasına rağmen hiçbir şey yapılmamış hatta yapılanlar çeşitli bahanelerle engellenmeye çalışılmıştır. Millet İttifakı’na güvenip oy vererek İYİ Parti’li Belediye Başkanı seçen 45 bin oy sahibi Nazilli seçmenine bir teşekkür bile çok görülmüş, adeta yok sayılmıştır.

Esnafımızla, vatandaşımızla, öğrencimizle yerelde gücümüze güç katmamız gerekirken maalesef ki iç parçalanmışlık dolayısıyla kazanılmış seçimlerin dahi zaferi kursağında bırakılmıştır. Yerel iktidarını sağladığımız şehrimizin 82 mahallesinden her gün onlarca vatandaşın ziyaret ettiği, el birlik işlediğimiz İYİ Parti Nazilli İlçe binamızın; ilgisizlik ve izansız tavırlar, halka karşı üslup dışı tavırlardan dolayı ziyaret edenlerin sayısının her geçen gün azalması yetmezmiş gibi istifalara sebep olmasına üzülerek işittik veya şahit olduk.

Gerek sosyal medyada gerek yerel basında, İlçe Başkanımız hakkında çıkan olumsuz haberler karşısında, İlçe Başkanımızın karşı açıklamalar yaparak partimiz ve bizlerin hakkını savunmasını her seferinde geçiştirilmiş, ısrar edildiğinde, dile getirdiğimizde kinci bir yaklaşımla şahsımıza cephe alındığını gördük” diye konuştu.

“Madem 3-4 kişi geliyor, öyleyse bundan sonra ben de gitmeyeceğim!”

Yönetim kurulu toplantılarında İlçe Başkanı Öztürk’ün “Madem 3-4 kişi geliyor, öyleyse bundan sonra ben de gitmeyeceğim!” diyerek bir İlçe Başkanına yakışmayacak şikayetiyle, serzenişiyle karşılaştık” sözlerini alıntılayan üyeler, açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı:

“İYİ Parti kurulduğu ilk günden itibaren her geçen gün çoğalarak kalabalıklara yapılan sosyal faaliyetler ve ziyaretler sayı ve katılım olarak çok azalmış, mevcut yönetimde azalmanın etkisine çözüm aramak yerine maalesef ki toplantılarımızda İlçe Başkanımızın “Madem 3-4 kişi geliyor, öyleyse bundan sonra ben de gitmeyeceğim!” diyerek bir İlçe Başkanına yakışmayacak şikâyetiyle, serzenişiyle karşılaştık.

Toplumun parçası olan STK’ların, muhtarların, oluşumların kucaklanması gerekirken aksine ötekileştirilerek, onlara ihtiyacımız yok, biz zaten güçlüyüz sarhoşluğuyla karşılaştık.”

Üyeler, küskünlüğün hiçbir zaman partiye karşı olmadığının aksine üzülerek kişilerden kaynaklandığını ve  cesurlar hareketine gönül veren bir çok gönüldaşın partiye uzak kalmasına seyirci kalamadıklarını ifade etti.

Genel Başkan Meral Akşener, başta olmak üzere Belediye Başkanı  Kürşat Engin Özcan ve İYİ Parti’nin emrinde  olmaya devam edeceklerinin altını çizen üyeler, açıklamayı şu şekilde sonlandırdı:

Bizler, teşkilatın üye ve gönül verenleri olarak, toparlayıcı, öznelerin, kişilerin nesnesi olmadan, hepimizin partisi anlayışıyla, İYİ Partililerin sesi olabilmek adına, gruplaşmayı önleyici, ötekileştirmeyen, kucaklayıcı, toplumun normlarını ve tabanımızın kabullenebileceği ve yadırgamayacağı, ön yargılardan arınmış, halkla bütünleşmiş, samimi, partimizin kendisinden veya üç-beş kişilerden ibaret anlayışını değil biz ve bizlerden ibaret anlayışını kabul ederek yansıtabilecek, eleştirileri kabul etme olgunluğuna sahip, söylemleri kendisine karşı bir siyasi komplo kurulduğunu zannetmek yerine birlikte alınan ortak kararlarla acil eylem planı geliştirme yetisine sahip, kişi-kişiler-çıkarların güdümünde veya etkisinde bulunmayacak İlçe Başkanına sahip olma arzusuyla dilek ve temennilerimizin, İYİ Parti Yönetici ve büyüklerimiz nezdinde dikkate alınması ve gereğinin yapılması gerektiğini ısrarla vurgulayarak partimizin bize işaret edeceği her kademesinde şerefle yer almaya daima hazırız” dedi.

İstifa eden üyelerin isimleri şu şekilde:

Recep Sakarya

Günnur Göçmen

Seval Koşar

Metin Ceviz

Mehmet Tığoğlu

Eren Çalışkan

Mustafa Tanrıkulu

Sedat Ülkü

Halil Gürsoy

Ender Büyükkalaycı

İhsan Öztürk

Mehmet Boyacı

Aytül Değer Yel

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir