İYİ Partili Mehmet Salim Ensarioğlu: ‘CHP’nin oy oranı yüzde 24-25 bandında’

İYİ Parti'den CHP ile ilgili tartışma yaratacak bir açıklama daha geldi. Son olarak Cihan Paçacı'nın sözleriyle tansiyonun yükseldiği iki parti arasındaki ilişkileri gerecek yeni açıklama ise İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Salim Ensarioğlu'ndan geldi: CHP’nin oy oranı zaten belli, yıllardır yüzde 24-25 bandında...

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili İYİ Parti cephesinden gelen açıklamalar hem 6’lı Masa’da hem de İYİ Parti ile CHP arasında gerginliğe neden olmuştu.

Son alarak İYİ Partili Cihan Paçacı’nın Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri fitili ateşlemiş ve Paçacı istifa etmek zorunda kalmıştı.

‘CHP’NİN OYU BELLİ’

İYİ Parti cephesinden CHP ile ilgili yeni bir tartışma yaratacak açıklama geldi. Mehmet Salim Ensarioğlu, “CHP’nin oy oranı zaten belli, yıllardır yüzde 24-25 bandında.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Salim Ensarioğlu, 6’lı masa çalışmalarında ara sıra sıkıntılar yaşansa da bunun normal olduğunu söyledi.

“Çünkü 6 parti bir arada ve hepsinin farklı fikirleri var. Genel itibariyle bir sorun yok” diyen Salim Ensarioğlu hem Kürt hem Türk seçmenden oy istediklerini kaydetti.

K24’ün haberine göre İYİ Partili Ensarioğlu, “Kürt’üm, dolayısıyla Kürtlerle bir sıkıntımız yok. Bir Kürt sorunu var, kabul ediyoruz ve herkesin bu konudaki fikri farklı. Bize göre Kürt meselesi vardır, Kürtler bu ülkenin vatandaşıdır, sorunlarını da oturup, konuşmamız lazım” dedi.

Kürt sorunu üzerinden oy istemediklerini savunan Ensarioğlu, “Oy ayrı, meselenin kendisi ayrı” şeklinde konuştu.

Partisinin oy oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Salim Ensarioğlu, anketlere baktıklarında oy oranlarının 15 ila 20 civarında olduğunu belirterek, anketlere verilen yanıtların yanıltıcı olabileceğini sözlerine ekledi.

‘İNSANLAR HDP’LİYİM DEMEYE KORKUYOR’

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) oy oranının da yüksek olacağını söyleyen Ensarioğlu, “İnsanlar (anket şirketlerine) ‘HDP’liyim’ demeye korkuyor. İYİ Parti için de bu geçerli. CHP’nin oy oranı zaten belli, yıllardır yüzde 24-25 bandında. Diğer yeni partilerin oy oranları da belli ama belirsiz olan HDP ve İYİ Parti oylarıdır” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir