CHP ve İYİ Parti birbirine girdi! Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık vaadi’ ittifakı karıştırdı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı canlı yayın programında HDP'ye bakanlık verilebileceğini söylemesi ittifakta büyük krize sebep oldu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, bu açıklamaya razı olmadıklarını belirterek "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" dedi. Öte yandan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da CHP’li Tekin’e tepki gösterdi.

featured

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuk olduğu canlı yayında Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP’ye ilişkin çok tartışılacak açıklamalara imza attı. HDP’ye bakanlık verilebileceğini belirten Gürsel Tekin, “Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir.” dedi.

“HDP’YE BAKANLIK VERİLEBİLİR, HER PARTİYE DE VERİLEBİLİR”

Gürsel Tekin, “HDP’ye bakanlık verilebilir mi?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Benim hiç geri vitesim yok. Ben ne söylediğimi biliyorum. Tarih beni haklı çıkaracak. HDP konusu Çiçek’e başka bir TV’de sorulmuş. O da ‘Elbette, neden olmasın’ demiş.

Şimdi bir akıl tutulması yaşanıyor. Demokrasi diyoruz… Millet iradesi diyoruz… Siyasi partiler olarak seçime gideceğiz ve milletimiz de onlara oy verecek. Milletin oy verdiği bir siyasi parti seçilecek.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ise sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak CHP’li Gürsel Tekin’e tepki gösterdi. Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti’nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın ‘Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.’ beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız.

Ellerinden gelse ülkeyi verecekler! CHP’li Gürsel Tekin: ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ DOSDOĞRU ANLAŞILMALI”

Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk’ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır.”

BİR TEPKİ DE DERVİŞOĞLU’NDAN

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da Ağıralioğlu’nun paylaşımını alıntılayarak “İYİ Parti’yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

‘’DUYAN HERKES AYAKLANMIŞ VAZİYETTE!’’

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Koray Aydın, Tekin’e yönelik olarak, “AK Parti’nin bize karşı kullandığı silahı, onların lehine kullanmış oluyor” eleştirisi getirdi.

Aydın, konuya ilişkin İyi Parti’deki son durumu, “Şu anda bunu duyan herkes ayaklanmış vaziyette. Ne gerek var şimdi! İktidarın eline rahatça kullanacağı bir silah veriyor. Ve her konuşan böyle yaparsa, bu yol böyle devam ederse sonuçlarının iyi olmayacağı belli” diye aktardı.

“MİLLET İTTİFAKI’NI ZEDELER, BU SÖYLEMİ BUNU KABUL EDEMEYİZ”

Tekin’in AK Parti’nin elini güçlendirdiğini söyleyen Aydın, bu durumun Millet İttifakı’nı da zedeleyeceğini ifade etti. Aydın, “Bu söylemi bunu kabul edemeyiz” dedi; “AK Parti’nin şu an elinde kalmış olan tek propaganda silahını daha uygun kullanması için yapılan söylemler olarak görüyoruz. Bu dili sık sık kullanmaya başladılar. Ve arttırarak, devam ettiriyorlar” diye konuştu.

“BİRAZ ÇEKİDÜZEN VERMEK, DİKKATLİ OLMAK GEREKİR”

İyi Parti tabanında da hoşnutsuzluk olduğunu belirten Aydın, “Kabul etmiyorlar. Bu söylemleri kendi adlarına mı söylüyorlar, yoksa ittifak adına mı? İktidar partisinin hepimiz adına söylenen sözler gibi takdim etmesini sırtımıza alıp taşıyamayız. Biraz çekidüzen vermek, dikkatli olmak, gelecek planlamasına dayalı olarak hakaret etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

“ZARAR DIŞINDA GETİRİSİ YOK”

HDP ile isimlerinin yan yana gelmesini istemediklerini ifade eden Aydın, “Biraz sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu kadar olmaz. Bizim sahada şu anda tek karşılaştığımız konu bu. Kimse bunun dışında bir şey söylemiyor. Sanki onlar işin içine katılacakmış havası andıran söylemler. AK Parti’den olan akışı kesiyor. Zarar dışında getirisi yok” sözlerini kaydetti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir