İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’yı döverek hastanelik etti

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığına çağrılan ardından da il yöneticileri tarafından darp edilen merkez ilçe başkanı ve sekreter hastaneye kaldırıldı.

featured

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz’in, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’ya il binasında saldırdığı öne sürüldü.

Olaydan sonra İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, ifadesi alınmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Selimiye Karakolu’na getirildi. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’ya ilk müdahale ise parti önüne gelen ambulansın içinde yapıldı. Kaya’nın il başkanlığına toplantı için davet edildiği daha sonra ise kapıların kapatılarak üstüne saldırıldığı, bunun sonucunda da kolunun kırıldığı iddia edildi.

‘ARALARINDAN HERHANGİ BİR HUSUMET YOK’

İYİ Parti Edirne Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Necamettin Attay, hastane önünde gazetecilerin soruların yanıtlayarak, yaşanan olayı şöyle anlattı:

“İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’yı parti binasına çağırmış. Parti binasına arkadaşıyla giden Kaya, partiye gelince kapıyı Tarık Aldeniz kapatmış, daha sonra Kaya’ya ilk vuran Genel Başkan Mehmet Akalın olmuş. Daha sonra Ekrem Demir şeklinde arbede yaşanmış. Aralarından herhangi bir husumet yok. Ne olabilir? Siyasi tartışmalar vardı sosyal medya üzerinde belediye ile ilgili bazı işlemler vardı ama ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Zafer Kaya’nın sağlık durumu iyi ama tedbir amaçlı kendisi hastaneye getirildi.”

İYİ PARTİ MECLİS ÜYELERİ YAPILANLARI KINADI

Öte yandan İYİ Parti Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Duygu Şener de yapılan saldırıyı kınadıklarını sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımla duyurdu. Edirne Belediyesi Meclisinde bulunan Necmettin Attay, Ergun Dönmez ve Duygu Şener imzalı paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Merkez ilçe başkanımıza parti binasında pusu kurarak alçakça saldıran adamlıktan nasibini almamış bir İYİ partili olarak sıfatlarını yazmaktan utandığım Mehmet Akalın, Ekrem Demir ve Tarık Aldeniz sizleri şiddetle kınıyoruz yazıklar olsun.”

iy parti edirne

‘PARTİMİZİN İÇİNİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR ŞİMDİ KINA YAKSIN’

Polis merkezinde verdiği ifade sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir, süreci hep beraber takip edeceklerini söyledi. Demir, “Yargıya taşınmış bir süreç var. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz. Bizde yaşananlar ile ilgili üzgünüz. Partimizin içini karıştırmaya çalışanlar şimdi kına yaksın. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden partimize çok ciddi bir saldırı vardı. Partimizi bu hain kişilerin emellerine bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Yaşanan olayların sorulması üzerine sonrası Demir, “Ben olayla ilgili çok açıklama yapmak istemiyorum. Yargıya taşınmış bir süreç. Medyada bazı insanların servis etmiş oldukları haberler tamamen yanlış ve asılsızdır” ifadelerini kullandı.

‘İL BAŞKANI VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLAYA DAHİL EDİLMEK İSTENMİŞTİR’

İYİ Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Ümit Özel’de yaptığı yazılı açıklamada olayın farklı yansıtıldığını il başkanı ve genel başkan yardımcısının, arbedede darbe alan İlçe başkanı Kaya’ya yardım ettiğini söyledi.

Özel, “Bugün il binasına gelen merkez ilçe başkanı Zafer Kaya ve altı kişi başkan ile görüşmek için geldi. İl yöneticisi Tarik Aldeniz, sadece iki kişinin başkanla görüşebileceğini söylemesi üzerine ilçe merkezine yönlendirdi. Başkan ile görüşen Kaya ve yanındaki Ferhat Turan çıkışta Tarık Aldeniz’e hakaret ve küfür etmesi üzerine üç kişi arasında bir arbede yaşanmıştır. Bunun üzerine yere düşen Zafer Kaya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın ve İl Başkanı Ekrem Demir tarafından yerden kaldırılmıştır. Bu sırada ilçe binasında olanlar kapıları tekmeleyerek kırma girişiminde bulunmuştur. İl başkanı tarafında ambulans çağrılarak. Parti binasından aşağı kadar indirilmiştir. Bazı medya organlarında ve savruk meclis üyeleri tarafından farklı algı yaratılarak il başkanı ve genel başkan yardımcısı olaya dahil edilmek istenmiştir” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir