İtalya seçimlerini aşırı sağcı parti İtalya’nın Kardeşleri kazandı

İtalya’da parlamento üyelerinin belirleneceği genel seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre, Giorgia Meloni liderliğindeki aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi birinci çıktı.

featured

Opinio enstitüsünün Rai kanalı için yaptığı ankete göre, İtalya’nın Kardeşleri (FDI) oyların yüzde 22 ila 26’sını alırken, koalisyon ortakları Matteo Salvini’nin aşırı sağcı Lig Partisi ve Silvio Berlusconi’nin muhafazakar Forza Italia (FI) partisi sırasıyla yüzde 8,5 ila 12,5 ve yüzde 6 ila 8 aralığında oy aldı.

Resmi olmayan rakamlara göre FDI, FI ve Lig koalisyonunun hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’da çoğunluğu garantilemesiyle 1945’ten bu yana ilk kez aşırı sağcı bir parti İtalya’yı yönetebilir.

Matteo Salvini Twitter’dan yaptığı açıklamada koalisyonun “hem Meclis’te hem de Senato’da açık bir avantaja” sahip olduğunu söyledi.

Sol oluşum Demokrat Parti (PD) ise yüzde 17 ila 21 arasında bir oy oranına sahip görünüyor.

SONUÇ BÖYLE OLURSA SAĞ İTTİFAK, İKTİDARA GELECEK

Seçimler bu şekilde sonuçlanırsa, Giorgia Meloni liderliğindeki FdI, Salvini liderliğindeki Lig Partisi ve Silvio Berlusconi liderliğindeki FI ile bazı küçük sağ partilerden oluşan sağ ittifakın iktidara gelmesi bekleniyor.

Ülkede, Mario Draghi liderliğindeki geniş katılımlı koalisyon hükümetinin 21 Temmuz’da çökmesinin ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarellaparlamentonun iki kanadını feshederek 2023’te yapılması gereken seçimlerin 25 Eylül’de yapılmasına karar vermişti.

5 Yıldız Hareketi ise yüzde 13,5 ila 17,5 oy oranı ile 2018’de elde ettiği yüzde 30’un üzerindeki tarihi oranın oldukça altına düştü.

Seçimde İtalyanlar, kendilerini 5 yıllığına temsil edecek 200 sandalyeli parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu ile 400 sandalyeli parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinin yeni üyelerini belirliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir