İsveç ve Finlandiya teröristlere sahip çıktı! Türkiye’nin iade talebine ret

Finlandiya ile İsveç, PKK ve FETÖ'cü 33 teröristi iade etmeyeceğini açıkladı. Adalet Bakanlığı, 9 terörist için sürecin sürdüğünü belirtti.

featured

Türkiye, Finlandiya’dan 6’sı FETÖ, 6’sı PKK olmak üzere terör örgütü bağlantılı toplam 12 kişiyi, İsveç’ten de 10’u FETÖ, 11’i PKK olmak üzere toplam 21 kişinin iadesiyle ilgili süreci başlattı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü İstanbul’da gazetecilere, “Şu anda gelişmeleri takip ediyoruz. Şimdilik İsveç ve Finlandiya (NATO’ya katılımı) konusunda olumlu bir pozisyonumuz yok.” açıklamasında bulundu.

Söz konusu iki İskandinav ülkesinin “terör gruplarının misafirhaneleri gibi” olduğunu ve “parlamentolarında da teröre destek verenler” bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iki ülkenin NATO üyelik tekliflerine itiraz etti.

İsveç’in terör dosyası kabarık! FETÖ ve YPG/PKK’ya açık destek

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, İSVEÇ VE FİNLANDİYA’YA İKİ ŞART SUNDU

NATO’da gerçekleşen Dışişleri Bakanları toplantısında Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin konuyla ilgili şerhlerini de açıkladı. Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya’ya 2 şart sundu. Çavuşoğlu, “Teröre desteği bırakmalılar. Ayrıca Türkiye’ye yönelik savunma sanayii ihracatı konusundaki kısıtlamaları da kaldırmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

OLUMSUZ YANIT VERDİLER

Mahkeme kararları ve deliller doğrultusunda yapılan 33 iade talebinden hiçbirine olumlu yanıt vermedi.

İade taleplerinden 19’una ret cevabı verilirken 5’i de süreç içerisinde 2 ülke tarafından yanıtsız bırakıldı.

Halen Finlandiya ile 2, İsveç ile 7 olmak üzere 9 iade talebiyle ilgili süreç devam ediyor.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir