İsveç ve Finlandiya’ya NATO vetosu! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ‘Teröre desteği kesin’

MYK Toplantısı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecine ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "İsveç Savunma Bakanı PKK/YPG elebaşı ile online görüştü. NATO'ya üye olmak isteyen ülkelerin NATO'nun ilke ve prensiplerine uygun olmasını istiyoruz. Terörle bağlantıları kesilmeli" ifadelerini kullandı. Muhalefetin Atatürk Havalimanı'na yapılacak olan millet bahçesine yönelik eleştirilerine tepki gösteren Çelik, "Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu 'Bu benim projemdi' dedi. Şimdi seferberlik halinde karşı çıkıyorlar. Böylesine tutarsız bir yaklaşım olabilir mi?" diye konuştu.

featured

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

“BAZI MÜTTEFİKLERİMİZ TÜRKİYE’NİN DÜŞMANINA DESTEK VERDİ”

Ömer Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar:

“Terörle mücadele konusundaki kararlılığımız aynen sürüyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında operasyonlar devam ediyor. Her geçen gün terör örgütlerine verilen siyasi ve askeri desteklerin nasıl verildiğine dair yeni bilgilere ulaşıyor.

Bugünlerde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışılıyor. Bazı müttefiklerimiz Türkiye’nin düşmanına destek verdi.

“BU DESTEK KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye’nin terörizmle mücadelesinde destek verildiğini görmedik. Sizin bu terör örgütlerine verdiğiniz destekler, bizim askeri polisimize ve vatandaşımıza saldırı olarak dönüyor. Bu destek kabul edilemez.

Terör örgütüne verilen desteğin ‘DEAŞ ile mücadele’ bahanesi adı altında yapılması kabul edilemez. İsveç Savunma Bakanı PKK/YPG elebaşı ile online görüştü.

NATO’ya üye olmak isteyen ülkelerin NATO’nun ilke ve prensiplerine uygun olmasını istiyoruz. Türkiye’nin NATO’dan izole olacağı yönündeki yorumların NATO’ya zarar vermekten başka işe yaramayacaktır. Bize ambargo uygulanması gibi bri tavır kabul edilemez.

Yine bu ülkelerden birinin dışişleri bakanının açıklaması utanç vericidir. Türkiye NATO’nun genişlemesine hiçbir zaman karşı çıkmadı.

Fransa’da çimento fabrikası Lafarge var. Bu firmanın, terör örgütü PKK/YPG’nin yeraltı sığınaklarını ve sığınaklarını yaptığı ortaya çıktı. Hatta DEAŞ’la işbirliği de ortaya çıktı.

Bize saldıran bir terör örgütünün sığınaklarını bir NATO ülkesindeki çimento fabrikası yapacak. Bu çelişkinin giderilmesi gerekiyor.”

ATATÜRK HAVALİMANI’NA MİLLET BAHÇESİ

Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu ‘Bu benim projemdi’ dedi. Şimdi seferberlik halinde karşı çıkıyorlar. Böylesine tutarsız bir yaklaşım olabilir mi? Bunu Atatürk’ün isminin verildiği bir yerin yıkılması olarak sunuyorlar. Taksim’in ortasında o muhteşem eser yapıldı, adı Atatürk Kültür Merkezi’dir. Hiçkimse kendi kötü siyasetine Atatürk’ü kalkan yapmaya kalkmasın. 132 bin 500 ağaç dikilecek. Her türlü vatandaşımıza hizmet edecek bir persperktifle hayata geçirilecek.

MISIR’LA NORMALLEŞME SÜRECİ

Hazine ve Maliye Bakanımız 1 Haziran’da Mısır’a gidecek.

ADANA’DA GENÇLİK ŞÖLENİ

İki günden az zaman kaldı. Bütün Türkiye’deki gençleri Cumartesi günü Adana’ya bekliyoruz. Gençlik şöleni gerçekleştireceğiz. 8 yıl ara vermiştik. 81 ilden genç arkadaşlarımız gelecek. Saat 17:00 gibi başlayacak. Genç kardeşlerimizi Cumhurbaşkanımızla buluşmaya bekliyoruz.

“EN ÖNEMLİ MESELE TERÖRE VERİLEN DESTEK”

En önemli mesele teröre verilen destek. İsveç ve Finlandiya’da öteden beri terör örgütlerinin yoğun faaliyet yaptığı, hem PKK’nın hem FETÖ’nün üst düzey yöneticilerini barındırdığı açık ve net. Bu teröristler açıkça istedikleri propagandaları yapabiliyorlar. Doğrudan İsveç hükümetinin gönderdiği silahlar PKK cephanelerinde çıkıyor. Biz PKK’nın herhangi bir yerini yok ettiğimizde, cephanesini bulduğumuzda içinde Avrupa ülkesinin silahını gördüğümüzde burada ilkesizliğin adını koyuyoruz. Siz kendi ülkelerinizin vatandaşlarınızdan silah toplayıp kendi ülkemin vatandaşlarını öldüren örgüte göndereceksiniz… Çelişkiyi gidermesi gereken onlardır.

Biden’ın ülkemize gelip gelmemesi kendi takdiridir. Mesele Türkiye’nin ikna edilmesi değildir. Mesele yeni üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesidir. İsveç’in silahları PKK’dan çıktı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Canan Kaftancıoğu açıklaması: Hukukçuların yürüteceği bir tartışma

MİÇOTAKİS’İN ABD KONGRESİ’NDEKİ KONUŞMASI

Miçotakis’in orada kendi ulusal tarihini Amerikan tarihine referans verilerek anlatma biçiminin Yunan medyasında da nasıl eleştirildiğini gördük. Hangi kongrede kim, ne için alkışlanmış bu çok önemli değil. Ama burada bazı çelişkiler var. Biz tabii Amerikan senatosunu önemsiyoruz. Bir kongrede bir müttefikinizin başka bir müttefikinize söz söylediğinde alkışlanması çok doğru değil. Herhangi bir komşumuz utanç verici bir şeydir, gidip de başka parlamentolarda Türkiye’ye silah vermeyin diye yalvarmak hiçbir şekilde saygıdeğer bir durum olarak görülemez. Adalar üstünde uçuş dediğiniz şey sizin hava kuvvetlerinizin yaptıkları karşısında hava kuvvetlerimizin verdiği cevaptır. Yunanistan Sahil Güvenliği ve FRONTEX göçmenlerin botlarını şişleyerek Akdeniz’de bu kadar insanın ölmesine yol açtı. Bu sorgulanmış mıdır? Kıbrıs meselesinde de hakkı gasp edilen KKTC’dir. KKTC egemen bir devlettir, onlar duymasa da bu böyledir. Türkiye ile konuşacaklar, Türkiye ile meselelerini çözecekler. İsterse dünyanın bütün parlamentolarında alkışlansınlar.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanımız düzenli olarak açıklıyor. AK Parti olarak gelen talepleri değerlendiriyoruz. Zamanlaması henüz Çalışma Bakanlığı tarafından hangi takvimde yapıyorlar, onlar için bir şey söylemek için erken. Çeşitli sosyal kesimlerden iletilen talepler son derece sıkı bir takiple değerlendiriliyor.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir