İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’den Türkiye’ye küstah tehdit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine 'olumlu bakmıyoruz' açıklaması sonra İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı.

featured

Finlandiya ve İsveç, Rus tehdidine karşı NATO’ya üye olmaya çalışıyor. NATO’dan da iki ülkenin üyeliğine yeşil ışık geldi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada iki ülkenin de terör örgütlerinin misafirhanesi gibi olduğunu söyledi.

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğine terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle ‘olumlu bakmadıklarını’ açıkladı.

“NATO’NUN ÖNEMLİ ÜLKELERİ ARKAMIZDA, TÜRKİYE’NİN ÇIKARINA OLUR”

Türkiye’nin NATO’daki diğer 30 ülke gibi konuyla ilgili veto hakkı bulunurken, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, küstah bir açıklamayla Türkiye’yi tehdit etti.

Linde, “NATO’daki bütün ülkelerin desteğini istiyoruz. NATO’nun önemli ülkeleri bizim arkamızda. Bizimle ve o ülkelerle iyi geçinmek, Türkiye’nin çıkarına olur.” dedi.

PKK’NIN SURİYE UZANTISINA ZİYARET

Öte yandan Ann Linde, 2020 ve 2021’de, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’yi ziyaret etmişti.

MALİ YARDIMIN 2023’TE 376 MİLYON DOLARA ÇIKARILMA PLANI

Mali yardımlar konusunda da hiçbir destekten geri durmayan İsveç’in, terör örgütü YPG’ye şimdiye kadar 210 milyon dolarlık destek aktardığı belirtiliyor.

Söz konusu miktarın, 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılması planlanıyor.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecine Joe Biden’dan destek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir