İsveç yola geldi! Başbakan Andersson: ‘Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz’

İsveç Başbakanı Andersson Finlandiya ile beraber yarın NATO üyeliğine başvuracaklarını duyurdu. İsveç'in terörizmin her türlüsüne karşı mücadeleyi desteklediğini ifade eden Andersson, "NATO üyesi olarak Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

featured

Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal etmesinin ardından İsveç ve Finlandiya, geçtiğimiz hafta NATO’ya üye olmak için harekete geçti.

İsveç Başbakanı Andersson Finlandiya ile birlikte yarın NATO üyeliğine başvuracaklarını açıkladı. İsveç’in terörizmin her türlüsüne karşı mücadeleyi desteklediğini söyleyen Andersson, “NATO üyesi olarak Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE GELECEKLER

Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurusu ve bu konuda yaşanacak süreçle ilgili kaygılarını dile getirmişti.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları’nın önümüzdeki günlerde Türkiye’yi ziyaret edeceğini duyurdu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü; görüşmede Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine başvurma kararlarının ele alındığını belirti ve “Türkiye değerli bir müttefik ve güvenlik endişeleri giderilmeli.” ifadesini kullandı.

OYLAMA SONUCU BELLİ OLDU

Finlandiya parlamentosunda bugün yapılan oylamada 200 milletvekilinden 188’inin NATO üyeliği lehinde oy kullandığı açıklandı.

Ülkenin kararı Batı medyasında ’75 yılı aşkın bir süredir devam eden bağlantısızlık politikasından çarpıcı bir dönüş’ olarak yorumlandı.

İsveç’te skandal görüntü! Terör örgütü PKK’nın bayrağını açtılar…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir