İşten çıkarılan Mercedes-Benz çalışanı, buldozerle fabrikaya girip 50 arabayı parçaladı

featured

İspanya’da Mercedes-Benz fabrikasında çalışan bir işçi, şirketin toplu işten çıkarma politikasını protesto etmek için bir buldozer çalıp fabrikada bulunan araçları ezmeye başladı. 38 yaşındaki işçi, 50’den fazla ticari araca zarar vererek şirketi büyük zarara uğrattı.

Buldozerle birlikte fabrikanın üretim bandına girmek üzereyken yakalanan protestocu, yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildi. 50’den fazla araca zarar veren işçi, özel mülkiyete zarar vermek gibi birçok suçla itham edildi.

İspanya’da Mercedes-Benz fabrikasında çalışan 38 yaşındaki bir işçi, kendisi henüz kovulmasa da şirketin toplu işten çıkarma politikasına karşı öfkesini şiddete başvurarak gösterdi. Fabrikadan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan bir buldozeri çalıp, fabrikaya girdi ve burada Mercedes EQV, V-Class ve Vito da dahil olmak üzere 50’den fazla araca zarar verdi.

Üretim bandına girmeden yakalandı

Fabrikada park halinde duran araçlardan sonra, işçinin hedefi robotik üretim bandına gitmekti. Daha az insan gücü gerektiren bu robotik bant, toplu işten çıkarmaların sebebi olarak gösteriliyordu. Buldozerle üretim bandına girilmesi demek, şirket için haftalarca kapanmaya sebep olabilecek bir zarara uğramak anlamına gelecekti. Protestocu, neyse ki üretim bandına giremeden güvenlik görevlileri tarafından yakalandı.

Protestocu, fabrikaya 2 milyon Euro’nun üzerinde bir zarar vermesi sebebiyle mahkemede özel mülkiyetin çalınması, zarar verilmesi ve yok edilmesi gibi suçlamalarla karşı karşıya kalacak. Mercedes-Benz, konuyla ilgili bir açıklama yapmasa da bu protestonun, toplu işten çıkarmalara karşı etkisinin son derece az olacağı düşünülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir