İstanbul’da yoğun kar alarmı: THY 238 seferini iptal etti

İstanbul'da kar alarmı verildi. Yarından itibaren etkili olması beklenen kar yağışının okulları tatil edebileceği beklentisi de şimdiden başladı. AKOM, yarından perşembe gününe kadar kentte aralıklarla kar yağacağını aktardı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen kar yağışına karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi. Öte yandan bugün kar yağışının etkili olacağı 10 ilde 'sarı' alarm verilirken THY, çok sayıda seferini iptal etti.

featured

İstanbul’da yarından hafta ortalarına kadar kar yağışlı bir hava bekleniyor. Yarın sıcaklıkların 0 derecenin altına inmesi beklenirken kar yağışının okul tatilini uzatabileceği iddia edildi.

5 gün yurt genelinde beklenen hava olaylarına ilişkin bir değerlendirme haritası yayımlayan Meteoroloji de ülkenin büyük bir bölümünü karlı işaretledi.

‘GELECEK 4 GÜN TÜRKİYE’DE KAR VAR’

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışı ile ilgili son dakika hava durumu bilgilerini sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Bugün Cumartesi İstanbul yağmur akşam yüksekler karla karışık yağmur alacak. Sıcaklık 8 derece olacak. Günün önemli hadisesi Güneydoğu Anadolu’da yoğun kar yağışı (20cm) olacak. Bugün Antalya’nın doğusunda kuvvetli yağmur var.

Gelecek 4 gün Türkiye’de kar var. İç kesimlerde sıcaklık 2 ila 4 derece azalıyor. İstanbul’da sıcaklık kar sınırına Pazar gecesi ve Pazartesi düşüyor 6 derece. Salı -çarşamba İstanbul’da 2 dereceye kadar düşecek. İstanbul da Perşembe gününe kadar kar yağışı alır.”

AKOM’DAN İSTANBUL’A FIRTINA VE KAR UYARISI

AKOM’dan yapılan açıklamada, pazar günü sabah saatlerinden itibaren soğuk havanın etkisine girecek İstanbul’da, Perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı beklendiği belirtildi.

YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞI GEÇİŞLERİ OLACAK

Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos ) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİSİNDEN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, megakentte hafta sonu beklenen yağışlarla ilgili açıklamada bulundu. Yerlikaya, “Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım” ifadelerini kullandı.

THY’DEN SEFER İPTALLERİ

Türk Hava Yolları(THY), İstanbul Havalimanı’ndan 5 ve 6 Şubat tarihlerinde toplam 238 seferini iptal etti.

BUGÜN YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Sivas ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Güneydoğu Anadolu bölgesi, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, yurdun güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir