İstanbul’da unutulmaz gece! 7 binden fazla şimşek çaktı…

AFAD ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün "turuncu" kodlu uyarılarının ardından İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini devam ettiriyor. Gece saatlerinde peş peşe çakan şimşekler vatandaşları uykularından ederken, geceyi adeta gündüze çevirdi. Saat 05.15’ten itibaren İstanbul'da çakan şimşek sayısının 7 bin olduğu aktarıldı.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen sağanak dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı.

Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, gece boyu vatandaşlar uykularından oldu.

ESENYURT’TA ÇOK SAYIDA EVİN BODRUM KATI SU İLE DOLDU

İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış sonrası Haramidere’nin taşmasıyla Pınar ve Yeşilkent Mahalleleri su altında kaldı.

Çok sayıda evin bodrum katı su ile doldu.

Hava Forum isimli sitede paylaşılan şimşek haritası ise yaşananların boyutunu gözler önüne serdi.

ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Paylaşımda, İstanbul’da saat 05.15 itibarıyla çakan şimşek sayısı 7 bin olarak kaydedildi.

METEOROLOJİ VE AFAD UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, İstanbul dahil 6 il için turuncu, Ankara ve Eskişehir’in de aralarında olduğu 15 il için sarı kodlu uyarıda bulunmuştu.

Gök gürültüsü neden ve nasıl olur? Şimşek nasıl çakar? Şimşek çakarken okunacak dualar!

AFAD’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“İstanbul’un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası’nda; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde; Balıkesir’in kuzey, Zonguldak ve Bursa’nın batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bursa ve Balıkesir il AFAD müdürlüklerimiz teyakkuza geçirildi.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir