İstanbul’da turuncu alarm! Yoğun kara dikkat

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü İstanbul için turuncu alarm verdi. Kentte gün boyu kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kütahya çevrelerinin ve bu sabah ilk saatlerde Şanlıurfa, Adıyaman çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın doğusu, İstanbul, Karadeniz’in kıyı illeri, Doğu Anadolu’nun ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul için turuncu alarm: Yoğun kara dikkat

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

İstanbul için turuncu alarm: Yoğun kara dikkat

İstanbul Valisi Yerlikaya’dan kuvvetli kar yağışı uyarısı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kent için “turuncu alarm” verildiğini belirterek, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün 19 Mart cumartesi günü İstanbul için “turuncu alarm” verdiğini belirterek, şunları kaydetti: “03.00-06.00 arası kar, 06.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.”

19 Mart 2022 hava durumu… Hangi illerde kar bekleniyor?

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir