İstanbul’un çilesi bitmiyor, yine aynı manzara! Sağanak etkili oldu, araçlar yolda kaldı

İstanbul'daki sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Başakşehir'in Bahçeşehir bölgesi ve Esenyurt'ta yolları su bastı. Meteoroloji'nin uyarılarına rağmen önlem almayan İBB yüzünden vatandaşlar zorluk çekerken, bazı araçların yolda kaldığı görüldü.

featured

İstanbul‘un Esenyurt, Beylikdüzü, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca ilçelerinde etkili olan dolu yağışı trafikte olan sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle yolda oluşan su birikintileri sürücülerin ilerlemesini engelledi.

MOTOSİKLETLİ KURYE YOLDA KALDI

Başakşehir 2. Kısım Mahallesi Mercedes Bulvarı Caddesi’nde etkili olan yağış nedeniyle sular yükseldi, araçlar geçmekte zorlandı. Yükselen suyun etkisiyle bir motosikletli kurye yolda kaldı.

ESENYURT’TA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Esenyurt Pınar Mahallesi’nde su baskınları yaşanırken, yollarda araçlar mahsur kaldı. Başakşehir’de şiddetli dolu yağdı.

HAREKET ETMEK İMKANSIZ HALE GELDİ

Bazı bölgelerde ise araçla hareket etmek imkansız hale geldi. Sürücüler dakikalarca yoldaki birikintinin giderilmesini bekledi.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Esenyurt Kıraç’ta taşkın nedeniyle rögar kapakları yerinden çıktı. Ana yol sular altında kalırken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Mimsan Sanayi Sitesi civarında ise dolu yağışı etkili oldu. Akçaburgaz Mahallesi’nde yağıştan dolayı su taşkını meydana geldi. Bazı noktalardan ana caddeye akan su, yolu adeta göle çevirdi. Sultangazi Mahmutbey yolunda sağanak etkili olurken, Arnavutköy merkezde de kısa süreli sağanak görüldü.

Esenyurt’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları yaşanırken, derelerin suyu yükseldi. Akçaburgaz Deresinde bir köpek akıntıya kapılıp sürüklendi.

Su baskınlarının yaşandığı İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan şaşırtan açıklama

İSTANBUL İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

İstanbul’da havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, yağış anında kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir