İstanbul’da kar yağışı tekrar başladı

featured

Uzun süredir kurak geçen günlerin ardından ülke genelinde kış etkisini göstermeye başladı. Salıya kadar yoğun kar yağışları var. Sıcaklıkların daha da düşmesi bekleniyor.

Hafta sonu yoğun yağacak kar yağışı ve tipi özellikle kuzey kesimlerde günlük yaşamı aksatacak. Güneyde ise şiddetli yağmur var…

Kar 20 santimetreyi bulabilir

İstanbul’da bu gece ve yarın düşen kar miktarının kuzey ve yüksek kesimlerde 15-20 cm, iç kesimlerde 10-15 cm, güney ve kıyı kesimlerinde ise 5-10 cm olması bekleniyor.

Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ve AKOM verilerine göre bugün öğle saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayan yağışların, ilerleyen saatlerde karla karışık yağmura döneceği, akşam saatlerinden itibaren ise rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile birlikte kuvvetli yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. İBB ekipleri buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı önlemlerini aldı. İstanbul’da bu gece ve yarın düşen kar miktarının kuzey ve yüksek kesimlerde 15-20 cm, iç kesimlerde 10-15 cm, güney ve kıyı kesimlerinde ise 5-10 cm olması bekleniyor.

Kar yağışı tekrar başladı

İstanbul’da öngörülen kar yağışı kentin kuzey ilçelerinde başladı.

İstanbul’da bu gece kar ve tipi var, zaman zaman göz gözü görmeyecek  Pazar ve pazartesi yoğun kar yağışı bekleniyor. Pazar günü hissedilen sıcaklık -5 dereceye düşecek.

Marmara Bölgesi’nde; hafta sonu şiddetli poyraz ve fırtınanın etkisinde. Kar yağışı en fazla Kocaeli, Sakarya, Bilecik çevresinde ve tipi şeklinde yağacak. Trakya bölümünde yağış az don etkili. Hissedilen sıcaklık pazar günü -5, -6 derecelerde olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir