İstanbul’da kar yağışı etkisini gösteriyor… Bazı bölgelerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaşması bekleniyor

featured

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehrin genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Bazı ilçelerde akşam saatinde başlaya kar, bazı bölgelerde tipi şeklinde etkisini gösterdi. Görüş mesafesinin olumsuz etkilendiği İstanbul Boğazı’nda ise kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu. İstanbul’un bir çok bölgesinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu.

 

 

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

İstanbul’da bugün etkisini artırarak devam etmesi beklenen kar yağışı, zaman zaman yoğunlaşarak perşembe gününe kadar etkisini sürdürecek.  Hafta ortasından sonra hava sıcaklıkları adım adım yükselişe geçecek ancak hızlı bir sıcaklık yükselişi olmayacak.

 

 

 

TUZLAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediye ekipleri, yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tuzlama araçlarıyla çalışmalara başladı.Eminönü Yeni Camii ve çevresinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor, Mısır Çarşısı yakınlarındaki bazı dükkanların da açık olduğu gözlendi. D-100 kara yolu Cevizlibağ mevkisinde de kar yağarken, metrobüs durağının sakin ve trafiğin her iki yönde akıcı olduğu görüldü.

TRAFİKTE YAŞANAN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan iş yerlerindeki esnaflar dükkanlarının önünü temizlerken, trafikteki araçlar, herhangi bir kazaya sebep olmamak için dikkatli ve yavaş seyrediyor. Ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için önceden önlemlerini alan ekiplerin çalışması sonucu ana arterlerde kar yağışı nedeniyle herhangi bir aksaklık yaşanmıyor. İlçe belediye ekipleri de ara sokaklarda kar temizleme çalışması yürütüyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir