İstanbul’da Kağıthane merkezli deprem sonrası Haarp teknolojisi gündem oldu

İstanbul'da gece saat 03.15'te Kağıthane merkez üslü bir deprem oldu. İstanbul AFAD İl Müdürü olumsuz durum ihbarı gelmediğini söyledi. Deprem sonrası haarp bulutları sosyal medyada gündem oldu.

featured

Gece saatlerinde merkez üssü İstanbul’un Kağıthane ilçesi olan 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.15’teki sarsıntı 10,66 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İstanbul AFAD İl Müdürü Ercan Akar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD Haber Merkezine herhangi bir olumsuz ihbar gelmediğini bildirdi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin büyüklüğü 3.1 oldu, 12.1 kilometre derinlikte meydana geldi.

HAARP NEDİR?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) ya da kısaca HAARP, ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer’in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska’da sürdürülen çalışmadır. İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

HAARP AÇILIMI NEDİR?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) ya da kısaca HAARP’ın Türkçe karşılığı Yüksek Frekans Aktif güneşsel Araştırma Programıdır.

HAARP NE İŞE YARIYOR?

Sırp asıllı Ünlü Amerikalı mucit Nikola Tesla’nın temellerini kurmuş olduğu bir teknoloji. Sonrasında bunu geliştirmek de Amerika’ya kalmış. Günümüzde HAARP; ABD Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen bir çalışma. İçinde yaşadığımız zamanın en üstün “HARP” teknolojisi olarak da görebileceğimiz bu teknoloji, elektromanyetik sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığı üzerine kurulu. Türkçe karşılığı Yüksek Frekans Aktif güneşsel Araştırma Programı olan bu sistem; yüksek enerjiler kullanarak aktif ve güçlü radyo dalgaları oluşturmakta.1997 yılında projenin son safhası tamamlandığında,3 milyar wattlık bir güçten fazla enerjiyi atmosferin üst katmanlarına yaymak için dizayn edilmiş güçlü bir verici inşa edilmişti.Proje dünyanın en büyük “iyonosfer ısıtıcısını” içeriyordu ve iyonosferin ısıtılması yoluyla VLF yani “çok düşük frekans” dalgaları üretilmekteydi. Bu amaçla” yüksek frekans bazlı bir radyo vericisi” kurulmuş ve 72 fit yüksekliğinde 180 kule inşa edilmişti.

HAARP İLE DEPREM MÜMKÜN MÜ?

Pentagon’un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan HAARP ile yapılabilecek birçok şey olduğu biliniyor. Bu konuda da farklı görüşler mevcut. Mesela yıllar önce ünlü jeofizikçilerden Prof. Gordon J.F.MacDonald HAARP ile yapılabilecekleri şöyle sıralamıştı;

-İklimler değiştirilebilir

-Kutuplar eritilebilir veya yerinden oynatılabilir

-Ozon tabakası ile oynanabilir

-Deprem yaratılabilir

-Okyanus dalgalarını kontrol edilebilir

-Dünyanın enerji alanları ile oynayarak, insan beyni kontrol altına alınabilir, radyasyon yaymayan termonükleer patlama bile yapılabilir.

Tabii bunların her biri HAARP ile ilgili komplo teorilerinin birer parçası.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir