İstanbul’da ‘İn aşağıya’ diyen kadın sürücü kaput yumrukladı, hakaretler savurdu

İstanbul’da trafikte yaşanan bir olay sosyal medyayı ikiye böldü. Şeridinde ilerleyen bir araç vatandaşla kadın sürücünün aracı çarpıştı. Şerit değiştirmek isterken aracına çarpılan kadın sürücü ise karşı tarafın aracının kaputunu yumruklayarak, ‘’İn aşağı’’ dedi.

featured

Olay 8 Ekim’de İstanbul’da yaşandı. Şehir içinde trafikte şeridinde ilerleyen sürücü ile kadın sürücünün aracı hafif şekilde çarpıştı.

Erkek sürücünün şeridine girmek için sinyal verdiğini ve yol hakkının kendinde olduğunu söyleyen kadın sürücü, aracından inerek bağırmaya başladı.

İstanbul’da alkollü kadın sürücü dehşeti! Polis zor anlar yaşadı

‘’Kameram var’’ diyerek dikkatli olmasını söyleyen erkek sürücüye aldırış etmeyen kadın sürücü, karşı tarafın aracının kaputunu yumruklamaya başlayarak, ‘’İn aşağı’’ dedi.

Olay büyümeden çevredekilerin araya girmesiyle kadın sürücü yatıştırıldı.

‘’İn aşağı’’ diyen kadın sürücü ile tartışan vatandaş, olayı sosyal medyada şu sözlerle anlattı:

Beyaz kamyonetin arkasindan saga gecip duz ilerleyecektim.sinyal verdim ama yol vermedi.sonra sol tarafa gecip kendi yolumda giderken beni sıkıştirip yolumu almaya calisti. Kendi seridimde ilerliyorum,sinyalini goruyorum ama yol benim diye dusundugum icin vermek istemedim cunku uyaniklik yapiyor.

Bayan oldugunun da farkinda degilim zaten dayinin biri diye dusunuyorum ki konusurken dayi diyorum. Kamera acisinda degilken aynama vurdu bir kac kere.sonra arabasini ileri alip yolumu kesti, hakaret ediyor, kaputuma vurup malıma zarar veriyor.

Daha kotu bir soz soylememesi ve zarar verici hareket yapmamasi icin kameram var diyerek onu da korumaya çalışıyorum Hanfendi diye sesleniyorum, sakinligimi korudugumu dusunuyorum, en ufak bir kotu söz soylemedim. Bu arada aracina vurmadim.araclar birbirine temas etmedi.

Ayni sekilde ben bu hareketleri yapsam karsi taraf bayan olsa kim bilir neler olurdu? Pazartesi emniyete gidip sikayetci olacagim. Trafik terörünün cinsiyetinin olmadigini gorebiliyoruz. Hadi diyelim ben yol vermedim diye sucluyum. Peki bu sekilde mi karsilik verilmesi gerekiyor?

Olaya sosyal medyada gelen tepkiler de şu şekilde;

gerçektir. olayın öncesinde kırmızı arabanın sürücüsü olan kadın, çekimi yapan elemana yol vermemiş. bu da bunu kafasına yazmış. az ileride kadın sürücü, sol sinyal verip bunun önüne geçmek istediğinde, bizimkisi önce yol verir gibi yapıyor ama kadın sürücü kafayı sokunca durmayıp, gidip kadına çarpıyor. kadın sürücü de haklı olarak deliriyor. “in aşağıya.”

yaşlı ve kadın olduğu için kadına dokunulmaz ama arabasının aynasını kırardım şahsen. bu kadın cesaretini mesleğinden, kocasından falan alıyordur kesin. ayrıca sinyal verdi diye geçme hakkı oluşmaz, adam haklı. tam bir karen.

ulan kadın isanın çarmıha gerilmesinden itibaren sola sinyal vermiş durumda, 2 sn yol vermek çok zor değil. istanbulda yaşıyorsun.

aracını ford cargo ile takas etmesi gereken kadın sürücü.

hastane acili önünde duraklayanlar sebebiyle şeridin tek şeride düşmesi üzerine önündeki hafif ticari araca çarpmamak için sinyal vererek edebiyle yol isteyen bir kadın şoföre karşı gameram var gameram var!!! diyerek ısrarla yol vermeyen bencil bir şahsı içeren görüntü olup kadını bilerek kazaya zorlamıştır. nedir bu içinizdeki kadın düşmanlığı anlamıyorum.

bu şehirde araba kullanmak zulüm

hakaret, kasten mala zarar vermek, trafiği engellemek, araç önünü kesmek gibi hareketleri de yapan kadın sürücüdür.

şu hareketi erkek bir sürücü yapsa yemediği hakaret kalmamıştı. bu kadar eşitliği savunup bu kadar cinsiyetinin getirdiği kırılganlık fırsatından yararlanmaya çalışmak da çok acizce.

çarpma konusunda ahkam kesmek istemem. sinyal verince yol hakkı doğmasa da kadın şerit değiştirme manevrasına başlamış, şeride girmek üzereyken adam muhtemelen dalgınlıkla yola devam ederek çarpışmaya sebep oluyor. o yüzden kim haklı kim haksız biraz teknik bir mesele. ama kadının arabaya vurmasının bir mazereti yok. suç olmasının yanı sıra, ülkeyi saran ahlaki çöküntünün, had bilmezliğin, edepsizliğin çok net bir örneği.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir