İstanbul’da “Gece Metrosu” seferleri tekrar başladı! Gece Metrosu hangi saatlerde çalışıyor? Gece Metrosu ücret tarifesi?

İstanbul'da koronavirüs pandemisi sebebiyle ara verilen gece metro seferleri tekrar başladı. Buna göre; Metro İstanbul'un işletmesindeki 5 metro hattında, bugün saat 06.00'da başlayan seferler pazar günü saat 00.00'a kadar kesintisiz olarak sürecek. Yolcular, gece metrosunu çift ücret tarifesi ile kullanabilecek.

featured

İstanbul’da “Gece Metrosu” bu gece itibarıyla yeniden başladı.

İstanbul’da metro ulaşımında koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen gece seferleri yeniden başladı. Buna göre Metro İstanbul’un işletmesini yaptığı 6 metro hattında “Gece Metrosu” seferleri bu sabah saat 06.00 itibariyle başlayan sefer, Pazar günü saat 00.00’a kadar kesintisiz şekilde sürecek.

Gece işletmesi yapılacak hatlar şöyle;

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı

M1B Yenikapı-Kirazlı

M2 Yenikapı- Hacıosman (Sanayi Mahallesi- Seyrantepe arası çalışmayacaktır)

M4 Kadıköy-Tavşantepe

M5 Üsküdar-Çekmeköy

M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü

ÇİFT ÜCRET TARİFESİ

30 Ağustos 2019 itibari ile başlayan gece metrosunda Çift Ücret tarifesi uygulanmaktadır. Gece sefer tarifesinin başlangıcı olan saat 00:30 itibari ile turnikelerden geçiş için kart okuması yaptırıldığında, ilgili kartın dahil olduğu tarife üzerinden çift geçiş ücreti tahsil edilmektedir. Sistem sabah 05:30’da gece seferlerinin bitimi ile birlikte normal tarife üzerinden ücret tahsiline dönmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir