İstanbul ve İzmir’de vaka sayıları azalıyor

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve testi pozitif çıkan 922 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 17 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 922 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi. Koronavirüs nedeniyle 4 bin 746 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 173 bin 036’a yükseldi. Bugün iyileşen sayısı 2 bin 241 oldu.

Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada öne çıkan satır başları şöyle:

“65 yaş üstünde hastalığa yakalanma oranı kısıtlama sonrası yüzde 7,5 oranında düştü. 65 yaş üstünün hastalığa yakalanma oranı yasak sürecinde yüzde 50 azaldı, bu bilgiler unutulmamalı.”

“65 yaş üstü kısıtlamalarından son derece fayda gördük. Türkiye’nin yakaladığı başarıyı DSÖ yeni yeni fark ediyor. ”

“Yeni tanı konan hasta sayısı, yeni iyileşen hasta sayımızın %40’ı kadar. Yaş ortalaması yeni vakalarda 36, vefatlarda 71. Yeni hastalar sebebiyle artan yoğun bakım ihtiyacı düne yakın. Virüsün etkisinin azaldığı fikri riskli. “Normal” olan, tedbirdir.

“Kısıtlar, yayılıma ve kayıplara engel oldu. Umarım gençlerimiz ve büyüklerimiz bu serbestliği hem bir hak hem de hak edilmiş bir teşekkür olarak görürler.”

“Yurt dışından gelenlerin sağlık taramasını yapmak istiyoruz. Ateş var ise hastanede tedavisini planlıyor olacağız. 90 ülkeyi başta belirledik sonra 60 ülke daha dahil olacak. Bulaştırılıcığın durumunu bilmek istiyoruz, test yapmak istiyoruz.”

“İstanbul ve İzmir’de vaka sayısının azaldığın biliyoruz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir