İstanbul Valisi Yerlikaya’dan flaş kısıtlama kararı! Özel araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek…

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 13.00'e kadar İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

featured

Trakya üzerinden gelen yoğun kar yağışı İstanbul’da hayatı kâbusa çevirdi. Birçok yerden kente giriş ve çıkışlar kapatılırken, bugün de devam etmesi beklenen yağış dolayısıyla yeni önlemler alındı. Alınan kararı Twitter hesabından duyuran Vali Yerlikaya, saat 13.00’e kadar özer araçların trafiğe çıkamayacağını açıkladı. İşte İstanbul’da hayatı felç eden yağışıyla ilgili son gelişmeler…

“İZİN VERİLMEYECEK”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir” dedi.

Yerlikaya, Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a araç giriş kısıtlamasının da süreceğini belirtti.

İstanbul’daki yoğun kar yağışı needniyle dün İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü askıya alınmış, İstanbul Havalimanı’ndan uçuşlar durdurulmuş, İstanbul’daki otogarlardan tüm şehirlerarası otobüs çıkışları da kısıtlanmıştı. Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul’a girişine de izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIN SON DURUMU

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, trafikte mahsur kalan vatandaşlar hakkında da bilgi verdi.

Yerlikaya açıklamasında, “Kıymetli İstanbullular, saat 05.30 itibarıyla; yolda mahsur kalan 5 bin 57 hemşehrimizi tahliye ederken; 3 bin 180 hemşehrimizi de otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Olumsuz hava koşullarıyla mücadelemiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: UKOME, İSTANBUL’UN HİZMETİNDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul’da, acil sağlık hizmetlerinin aksamaması için hazırlanan UMKE ekiplerinin fotoğrafını paylaştı. Koca, fotoğrafa, “UMKE İstanbul’un hizmetinde. Hava koşulları İstanbul’da ulaşımı ciddi şekilde etkilemiş durumda. Acil sağlık hizmetlerinde aksamaların önüne geçebilmek için, koşullara uygun donanıma sahip UMKE ekiplerimiz şehrin farklı noktalarında görevlendirilmiştir. Hayırlı sabahlar” notunu ekledi.

İBB’DEN YOLLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kentte etkili olan kar yağışı, en çok yolları ve trafiği etkilerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Twitter hesabından, konuyla ilgili açıklama geldi. Paylaşımda, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde sorumluluk alanımızdaki ana arterlerdeki yolların büyük çoğunluğu trafiğe açılmıştır. Özellikle yoğun yağışın olduğu Ambarlı, Avcılar, Beylikdüzü, Cennet, Küçükçekmece ve Sefaköy D100 yolu güzergahında trafik akıcı şekildedir.” denildi.

İstanbullu bir taraftan kar ile bir taraftan CHP’li belediyeler ile mücadele ediyor! Kar küreme aracı şoförü sarhoş çıktı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir