İstanbul ve Tokat’ta yolcu otobüsleri kaza yaptı! Ölü ve yaralılar var…

İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 9 yolcu yaralandı. Tokat'ta ise kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolcu otobüsünün kaza yapması sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

kaza

İstanbul ve Tokat’ta yolcu otobüsleri kaza yaptı. İstanbul’da Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen kazada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 yolcunun yaralandığı belirtilirken, Tokat’taki kazada ise 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İSTANBUL’DA YOLCU OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

Kaza saat 08.30 sıralarında Beykoz Kuzey Marmara Otoyolu Reşadiye Mevkii’nde meydana geldi. Tekirdağ’dan Antalya’ya gitmek üzere hareket eden ve içinde personel dahil 22 kişi bulunan şehirlerarası yolcu otobüsü, Dudullu’dan yolcu almak üzere ilerlediği sırada kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, otobüste sıkışan yolcuları tahliye etti. Kazada şoför ve 2 yolcu hayatını kaybederken, 9 yolcu yaralandı.

kaza

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Öte yandan Kuzey Marmara Otoyolu’na sevk edilen vinç ile otobüs kaldırılarak aracın altında yolcu olup olmadığı kontrol edildi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri de aramalara katıldı. Kuzey Marmara Otoyolu trafik ekipleri bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şaşmaz da bölgede inceleme yaptı. Hayatını kaybeden vatandaşlar hastane morguna kaldırılırken ekiplerin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

kaza

“HIZA UYANDIM, ÇOK HIZLI GİDİYORDU”

Yaralandığı kaza ilişkin açıklama yapan bir yolcu, Bursa’ya gitmek için Esenler’den otobüse bindiğini söyleyerek, “Ben uyku halindeydim. Gözümü bir anda açtım. Hıza uyandım zaten. Çok hızlı gidiyordu. Sonra bir anda kaymaya başladı, sonra takla attık zaten. Arka koltuğumda 2 çocuk, 1 kadın oturuyordu” dedi.

kaza

TOKAT’TAKİ KAZADA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saatlerinde Erbaa ilçesi D-100 karayolu Çalkaya köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Erzurum’a giden İsmail B. (45) idaresindeki yolcu otobüsü, karlı yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yoldan geçen vatandaşların yardımıyla otobüsten çıkarılan yolcular, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Hafif yaralı olan bazı yolcular kurtarma ekiplerinin araçlarına alındı. Kazada otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden Bahtişen Sibirli’nin (39) cenazesi Erbaa Belediyesi ekipleri tarafından çıkartıldı. Yaralı 38 kişi ise Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Amasya’nın Taşova ilçesindeki hastanelere sevk edildi. Yaralılar yaşadıkları korku dolu anları anlatırken, polis ve jandarma kazayla ilgili inceleme başlattı.

kaza

AMASYA’DA DA KAZA

Öte yandan sabah saatlerinde Adıyaman’dan Giresun yönüne giden Emrah K. yönetimindeki yolcu otobüsü Amasya merkez DSİ kavşağı civarında yağış sonucu karla kaplı yolda kontrolden çıkarak savruldu. Trafik levhasına çarparak durabilen otobüste maddi hasar oluştu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 acil servis ekibi sevk edildi. Otobüsteki 35 yolcudan yaralanan 12 kişi ambulanslar ve itfaiye aracıyla yakında bulunan hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

kaza

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir