İstanbul Sultangazi’de çocuklarını kapı kapı gezdirip hırsızlık yaptıran çift kameralara böyle yakalandı!

featured

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde dün yaşanan iki hırsızlık olayı iş yerleri sahiplerinin güvenlik kameralarını incelemesiyle ortaya çıktı.

Şebeke halinde hırsızlık yapan karı-koca ve oğulları, ilk olarak Esentepe Mahallesi’nde bulunan çiğköfteci dükkanını hedef aldı.

Çocukları sadaka kutusunu çaldı

Sipariş veren çiftin çocukları tezgahın üzerinde bulunan sadaka kutusunu alarak montunun altına sakladı. Şüpheliler, siparişleri hazırlandıktan sonra iş yerinden ayrıldı.

Sadaka kutusunun yerinde olmadığı gören iş yeri sahibi güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Kamera görüntülerinde, sadaka kutusunun çalındığını fark ederek polise ihbarda bulundu.

Şüpheliler ardından Cebeci Mahallesi 1. Cebeci Caddesi’ndeki cep telefonu satışı yapılan iş yerine girdi. Şüphelilerden karı-koca iş yeri çalışanını oyalarken, oğulları ise vitrindeki 3 bin lira değerindeki cep telefonunu çaldı.

Şüpheliler iş yerinden ayrıldıktan sonra vitrindeki cep telefonlarını kontrol eden iş yeri sahibi Hasan Özer, bir telefonun eksik olduğunu fark edince durumu polise bildirdi.

“Şebeke oldukları belli”

Olaya ilişkin açıklama yapan Hasan Özer, “Bizim arkadaş tamir masasında tamir yapıyordu. Tamir yaparken içeride müşteri vardı. Müşterilere bakarken bir erkek, bir bayan, bir de çocuk 3 kişi birden içeri giriyor. Kadınla erkek arkadaşımızı oyalıyorlar. Çocukta tezgahın arkasına geçiyor ve telefonları topluyor. Çalışanımız onu hiç görmüyor zaten. Şebeke oldukları belli.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir