İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı

featured

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’nın olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, üniversitenin “yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edildiği” ifade edildi. Kararı Yükseköğretim Kurulu da onayladı.

Halkbank, kredi borcu nedeniyle 2008 yılında açılan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin hesaplarına tedbir kararı koymuş daha sonra ise üniversite garantörü olan Marmara Üniversitesi’ne devredilerek kurucusu Bilim ve Sanat Vakfı’na da kayyım atanmıştı. Danıştay 13’üncü Daire, İstanbul Kartal’da bulunan, TEKEL’e ait 297 bin metrekarelik kıymetli taşınmazın, bedelsiz olarak İstanbul Şehir Üniversitesi’ne devrinin yürütmesini de durdurmuştu.

Erdoğan, geçen yıl sonunda yaptığı açıklamada, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Daha sonrasında malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Hiçbir üniversitenin daha önce mülkiyet devri olmamıştır. Öksüz ve yetimin hakkını orada gözetmeksizin devir gerçekleştirdiler. Bunlar Halkbank’ı da dolandırmaya çalıştılar. Banka bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında bunlar bankaya ödeme gerçekleştirmiyorlar” demişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, kararla ilgili üniversitenin Dragos kampüsü önünden saat 14:00’te basın açıklaması yapacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir