İstanbul ormanında 1000’i aşkın köpek beslenmesine tepki: ‘Rezalet! Rezalet! Rezalet!’

İstanbul ormanında 1000’i aşkın köpek beklenmesi insan hayatı kadar yaban hayatını da tehlikeye sokuyor. Ormanda yaşayan canlılar için de tehlike arz eden başıboş köpekler için hala harekete geçilmiş değil…

featured

Son dönemlerde başıboş köpeklerle ilgili çok sayıda kötü haber paylaşıldı. Köpek yüzünden onlarca insan hayatını kaybetti. Bir hevesle köpekleri alıp daha sonra ormanlara, araziye atanlar da bunların başlıca sebeplerinden.

Öyle ki aldıkları köpeği ormanlık arazilere bırakanlar yüzünden özellikle İstanbul ormanlarında 1000’i aşkın köpeğin oralarda başıboş bir şekilde dolaştığı kaydediliyor.

Tasmasız Pitbull yaşlı kadına kabusu yaşattı: Köpek annemi yedi

Sosyal medyada yayınlanan bir görüntülerde ormanlık alanda köpek besleyen bir adamın sözleri tedirginlik yarattı.

İstanbul ormanlarında bini aşkın köpek beslediğini söyleyen adam, aslında farkında olmadan tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Söz konusu video sosyal medyada gündem oldu.

İşte İstanbul ormanında 1000’i aşkın köpek beslenmesi ile ilgili yapılan yorumlardan bazıları;

yaban hayatımız mama lobisi yüzünden tükeniyor. bunlar kuzu kılığına girmiş kurtlar. bir türü besleyecekler diye yüzlerce türü yok ediyorlar.

“rezalet! rezalet! rezalet! 1000 köpek. ormanda. istanbul’un yaban hayatına el-fatiha! 5 seneye ne bir karaca ne bir çakal ne de bir domuz kalır istanbul’da. bu kadar çok köpek sebepli de salgın hastalıklara hazır olun.

‘dünyada bu saçmalığa izin verecek bir ülke yok bulamazsınız. çok değil 10 sene içinde ormanlarımızda köpek dışında canlı kalmayacak. doğanın gerçek sahipleri kirpilerin, tavşanların, tilkilerin, karacaların vb soyu tükenecek. insan sevmedikleri gibi doğayı da sevmiyorlar.’ “

yav arkadaş bi de güzellemiyorlar mı insanı deli ediyorlar. neymiş patili dostlarımızmış. yahu ordaki yaban hayatına verdikleri zararı biliyorlar mı acaba? onu geçtim ben ormanda bu kadar köpek görmek zorunda değilim. bak netflix’te asya’nın en tehlikeli hayvanlarında sokak köpekleri de var. türkiye’yi de gösteriyorlar. bu da dışardan bize nasıl baktıklarını gösteriyor.

her ne kadar ‘insanın en iyi dostu’ dense de köpekler vahşi doğa için bir tehdit olmaya başlamış durumda.

bilim insanları köpeklerin 10’a yakın kuş ve hayvan türünün yok olmasında katkısı olduğunu söylüyor.

kediler ve sıçanlardan sonra insan eliyle ortaya çıkmış 3. zararlı yırtıcı oldukları ortaya çıktı.

araştırmalara göre, köpekler bazıları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 200 farklı türü tehdit ediyor.

ülkemizdeki bu aşırı köpek sevdası ne zamana kadar sürecek merak ediyorum. hayır sanki isveç’te yaşıyoruz. başka derdimiz tasamız yok köpek besliyoruz. insanlar açlıktan ölüyor bunlar da kazan dolusu yemek yapıp köpeklere yediriyor. ormanda sokakta köpeğin ne işi var. yanlışlıkla şu ormana girdiğinizi düşünsenize mangal yapıp yerler sizi

ormandaki yaban hayat dostumuz degil, onlar dusman. tek dost kopekler. tilki neymis igggk igrencsiniz koyluler.

manisa tarzanı gibi ormanda yaşamadığımızdan bu durum bizi ilgilendirmemeli.

ben çözümü biliyorum aslında: diyanet yenir desin, o köpeklerin iki haftası var.

gerçekten iş çığrından çıkmış durumda. bokunu çıkarmada üzerimize yok.

istanbul’un 100 de 5 i anca köpek besleyecek eve sahip. bahçesi olan evcil hayvana yer ayırabilecek ortam oluşturabilecek durumda olan hane sayısı belli. bir heves kızım oğlum istiyor diye akvaryuma balık alır gibi köpek alıyor çok büyük bir sorumluluk olduğunu gördükten sonra götür bir piknik alanına sal gitsin

ben bunu yapanın da bu şekilde kalmasına sebep olanın da cibiliyetini seveyim…

bu is artik bireysel salaklik seviyesini coktan asti. sehirlerde insanlarin basina bela olan kopekler, ormanda da vahsi yasamin basina itperestler tarafindan bela edilmistir.

devletin acilen itlaf cozumunu uygulamaya sokmasi gerekli. bu olan seyin surdurulmesi mumkun degil.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir