Sedat Peker’in maşası Erk Acarer’in İstanbul Medipol Üniversitesi haberi de yalan çıktı

featured

Suç örgütü ele başı Sedat Peker’in sözcülüğünü üstlenen gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından İstanbul Medipol Üniversitesi’nde çekilen, ellerinde kılıç ve bıçak bulunan yabancı uyruklu kişilerin görüntülerinin yer aldığı bir video paylaşmış ve video açıklamasında benzer gösterilerin üniversitenin farklı yerlerinde sık sık yapıldığını belirterek, bu kişilerin kim olduğu ve gösteriye kimin izin verdiği gibi bazı sorular sormuştu.

Paylaşımın altına gelen yorumlarda ise görüntülerdeki kişilerin Taliban üyesi olduğu öne sürülmüş ve neden müdahale edilmediği merak edilmişti.

YALAN ÇIKTI

Sosyal medyada yeni bir infial yaratmaya çalışan Acarer’in bu girişimi yine başarısız oldu. Tartışma yaratan videoyla ilgili gerçek çok başka çıktı.

Haber doğrulama platformu Teyit Org, Acarer’in paylaştığı görüntülere dair açıklama yaptı.

Açıklamada, “Teyit, konuyla ilgili olarak üniversitenin basın ofisine ulaştı. Basın ofisi, 17 Kasım 2021 tarihinde, Uluslararası Öğrenci Festivali yapıldığını, görüntülerin de o festivalde kaydedildiğini belirtti. Festivale, 29 ülkeden öğrenci katılmış. Öğrenciler etkinlikte kültürlerini, dillerini, yemeklerini ve geleneksel müzik ve danslarını göstermiş” denildi. Görüntülerdeki öğrencilerin Yemenli olduğu ve kendi geleneklerini sergiledikleri ortaya çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir