İstanbul Maltepe’de aşı karşıtı miting başladı! İşte mitingden ilk kareler…

featured

Anadolu Birliği Partisi, “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” çağrısı ile Maltepe Miting Alanı’nda 11 Eylül Cumartesi günü miting yapılması talebiyle İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu. Başvuru valilikçe kabul edildi.

Valilikten, bahse açık yer toplantısı talebi ilgi (a) (b) (c) genelgeler ile ilgi (ç) Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görüldüğü, belirtilen yer, tarih ve saatlerde gerekli gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı belirtildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ İZİN VERDİ

Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Miting Alanı’nda yapılacağı duyurulan mitinge yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında izin verilmediğini duyurmuştu. Ancak Anadolu Birliği Partisi, Maltepe Kaymakamlığı’nın ret kararının ardından miting için bu kez İstanbul Valiliği’ne başvurdu ve gerekli izni buradan aldı. Bugün gün boyu aşı karşıtı mitinge izin verilip verilmediği tartışılırken İstanbul Valiliği izin verildiğine dair duyuruyu paylaştı.

İstanbul Valiliği’nin izni ile Maltepe’de toplanan aşı karşıtları, #HerYerMaltepeHerYerDireniş hastagı ile paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Yandaş Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, miting için 50 şehirden otobüs kaldırdıklarını ve 100 binden fazla katılım beklendiğini belirtmişti.

İstanbul Maltepe’de 15:00’da başlayan mitingde maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı görülüyor.

İşte Maltepe’den ilk görüntüler:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir