İstanbul Havalimanı’nda kar fırtınası! Tüm uçuşlar iptal edildi. İstanbul Havalimanı ne zaman açılacak?

Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'e kadar tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer; 15.30’da sona erecektir" açıklamasını yaptı.

featured

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda tüm iniş ve kalkışlar saat 18.00’a kadar durdurulduğu açıklanmıştı. THY’den yapılan son açıklamada uçuşların yarın 04.00’e kadar durdurulduğu belirtildi.

 

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer; 15.30’da sona erecektir” açıklamasını yaptı.

UÇUŞLAR YARIN 04.00’A KADAR DURDURULDU

Kentte etkisini artıran kar, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Bu kapsamda, İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşların güvenlik için 18.00’e kadar yapılmayacağı açıklandı. Son yapılan açıklamada Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00’e kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA KAR KISITLAMASI

Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 25.01.2022 tarihinde yüzde 15 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir” denildi.

KARGO TERMİNALİNDE BİR BİNANIN ÇATISI ÇÖKTÜ

Yoğun kar yağışı ve kar fırtınası etkisinde olan İstanbul Havalimanı kargo terminalleri kısmında bir binanın çatısı çöktü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir