İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı açılıyor

Türkiye'nin en hızlı metrosunun kullanacağı hat olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün hizmete giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan metro ayrıca İstanbul Havalimanı'nın ulaşım yükünü de hafifletecek.

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile açılıyor. 8 istasyonun yer aldığı hat dahilinde, Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada gidilebilecek. Saatte 120 kilometre hıza sahip araçlar da bu hatta kullanılacak.

GÜNLÜK 800 BİN YOLCU HEDEFİ

Metro hattı ile İstanbul Havalimanı’na giden yollar ve araçlardaki ulaşım yükü de hafiflemiş olacak. İstanbul Havalimanı-Kağıthane hattı günlük 800 bin yolcuya hizmet verebilecek. Yolcuların da rahat ve güvenilir bir şekilde metroya ulaşabilmesi için giriş bölümünde 20 turnike yer alıyor. İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı 34 kilometre uzunluğunda. Önümüzdeki aylarda Gayrettepe bölümünün de faaliyete geçmesiyle hat uzunluğu 37,5 kilometreyi bulacak.

UÇAK HİSSİ

Havalimanı metro hattında, peronlarda paks diye ifade edilen peron ayırıcı kapı sistemleri mevcut. Araç perona gelip park pozisyonu aldıktan sonra kapı devreye giriyor. Yolcuların güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlanıyor. Metro hattının bekleme salonları da havalimanına yakışır şekilde tasarlandı. Koltuklar uçak koltuğu şeklinde tasarlandı, bilgi ekranları ise uçak penceresi şeklinde dizayn edildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir