Formula 1 Türkiye GP’de kazanan Lewis Hamilton, Dünya Şampiyonu oldu!

featured

Formula 1’de Türkiye Grand Prix’ini kazanan Lewis Hamilton, kariyerinin 7. şampiyonluğuna İstanbul’da ulaştı!

ÜCRETSİZ ŞİFRESİZ VE CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Formula 1 Türkiye Grand Prix’i nefes kesti! Yarışa 6. sırada başlayan Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, müthiş bir yarışla birinci sıraya kadar yükseldi ve yarışı lider tamamladı.

Hamilton, bu sonuçla Formula 1 şampiyonluğunu da resmen garantilemiş oldu. İngiliz pilot, kariyerinin 7. şampiyonluğunu kazandı ve Michael Schumacher’i şampiyonluk sayısında yakaladı.

Türkiye GP’de Racing Point’ten Sergio Perez 2, Ferrari’den Sebastian Vettel 3. oldu.

Lewis Hamilton, yarışın ardından gözyaşlarını tutamadı.

SIRALAMA

1- Hamilton

2- Perez

3- Leclerc

4- Vettel

5- Sainz

6- Verstappen

7- Albon

8- Stroll

9- Norris

10- Ricciardio

İstanbul’a özel hazırlanan Formula 1 kupası sahibini bekliyor

Formula 1’de sezonun 14. yarışı olan DHL Türkiye Grand Prix’si için özel kupa hazırlandı. Intercity İstanbul Park tarafından özel olarak tasarlatılan şampiyonluk kupası, Türk kültüründen izler taşıyor. Metalik gri ve bronz renginde, 5 kilo ağırlığında ve 50 santimetre yüksekliğe sahip kupanın üzerinde Galata Kulesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi İstanbul’un sembol yapılarının yanı sıra lale figürleri de yer alıyor. İstanbul yazısının özel olarak işlendiği kupanın üst bölümünde ise ay-yıldız bulunuyor.

Pole pozisyonu Racing Point’in pilotu Lance Stroll’ün

Formula 1 Türkiye Grand Prix, İstanbul Park’ta yapılan 3. antrenman ve sıralama turları ile devam etti. Birçok kez sarı ve kırmızı bayrağın kalktığı sıralama turlarında pole pozisyonunu Racing Point’in Kanadalı pilotu Lance Stroll elde etti.

Sıralama turlarının 1. ayağının ilk dakikalarından itibaren pist, yoğun yağmur yağışının etkisi altına kalınca kırmızı bayrak verildi. Pilotlar hafta sonu boyunca pistte yol tutuşu sağlayamazken, yoğun yağmur yağışı sonucunda lastiklerin ısınması iyice zorlaştı. Otomobiller sıkça kayıp, pistten çıktıktan sonra sıralama turları ikinci bir karara kadar durduruldu.

Kırmızı bayraktan sonra su birikintilerinin temizlenmesi için piste bir belediye aracı girdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir