Lodos, İstanbul’u savaş alanına çevirdi: 4 ölü, 19 yaralı…

featured

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan lodosla ilgili açıklama yaptı. 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

* İstanbul’da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır.

* Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.

* 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

İstanbul’da inanılmaz fırtına görüntüleri! Çatılar, ağaçlar, kulübeler her şey uçuyor…

KAFASINA SAÇ PARÇALARI DÜŞEN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Esenyurt 3128 sokak Akçaburgaz Mahallesi’nde bulunan bir fabrikanın çatı katından saç parçaları uçtu. Paçalar ilk önce karşı da bulunan başka bir fabrikaya çarpıp yere düştü. O sırada aracından malzemem indiren Aladdin Çavdar’ın aracına ve kendisine çarptı.

Aracından saçılan camlarında çarptığı kişi yere düştü. Ağır yaralanan kişi uzun süre yerden kalmadı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı adamın hayatını kaybettiği belirlendi.

Lodos’un ardından hortum geliyor! Canını seven evine kaçsın…

KOPAN KALAS PARÇASININ BAŞINA İSABET ETMESİYLE ÖLDÜ

Sultangazi’de oturduğu binanın çatısını oğluyla birlikte onarırken, lodosun etkisiyle karşı binadan kopan kalas parçasının başına isabet ettiği kadın hayatını kaybetti.

Olay, saat 14. 00 sıralarında Malkoçoğlu Mahallesi 308 Sokak’ta meydana geldi. 72 yaşındaki Huriye Pulur, oğluyla birlikte kuvvetli lodos nedeniyle oturduğu binanın çatısını onarmak için en üst kata çıktı. Bu sırada karşı binadan kopan kalas parçası Huriye Pulur’un başına isabet etti.

Kadın kanlar içerisinde yere yığıldı. Bildirilmesi üzerine sevk edilen sağlık ekipleri ilk müdahalelerinin ardından Huriye Pulur’u ambulansla hastaneye kaldırdı. Pulur burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“BİR BAKTIM ANNEM YERDE KANLAR İÇİNDE YATIYOR” 

Huriye Pulur’un kızı Nebahat Gürün, şöyle konuştu:

* Annem, bugün ağabeyimle ‘rüzgâr var çatının açık kalan yeri kapatalım’ demiş. Ağabeyim de ‘tamam ben yaparım sen gelme’ demiş. Ancak annem ağabeyimin peşinden çıkıyor.

* Tam o esnada karşı binadan rüzgarın etkisiyle kalas parçası annemin başına isabet ediyor. Ses oldu ben de sese çıktım. Bir baktım annem yerde yatıyor, kanlar içinde.

* Ambulansı aradık, ancak ambulans yok. Bayağı bir ambulans bekledik. Yeğenlerim sağlıkçı olduğu için o sırada anneme kalp masajı yaptılar.

* Ambulans zamanında geleydi annem belki de kurtulacaktı. Annem dün akşam torunlarını parka götürdü oynattı.

Huriye Pulur’un geliniyse, “Ambulansı ve muhtarı aradım. Sokağa çıktım deli gibi sağa sola koştum. Ambulans gelecek sandım ancak gelmedi” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN UYARI

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Vatandaşları bu vakalara karşı dikkatli olmaları için bir kez daha hassasiyetle uyarıyoruz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Esenyurt’ta Lodos sebebiyle çatı uçması neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Tüm ekiplerimiz çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi durumlara müdahale etmekte. Vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli davranmaları konusunda uyarırız” mesajı paylaştı.

Beylikdüzü’nden korkutan video! Rüzgar binanın sıvalarını söktü…

LODOS 130 KİLOMETRE HIZLA ESTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kuvvetli fırtına uyarılarımızın ardından bugün saat 16:00 itibariyle İstanbul Beylikdüzü’nde 130 km/sa, Arnavutköy’de 125 km/sa, Çatalca Radar Sahasında 121 km/sa, Düzce Yığılca ve İzmir Narlıdere’de 111 km/sa, İstanbul Silivri, İstanbul Boğazı Karadeniz Çıkışı ve Düzce Gümüşova’da 108 km/sa, İzmir Çatalkaya Radar Sahasında 107 km/sa, Balıkesir Bigadiç/Gediktepe’de 102 km/sa, Tekirdağ Marmaraereğlisi ve İstanbul Kilyos’ta 101km/sa, İzmir Urla, İstanbul Çatalca ve Tekirdağ Muratlı’da 100 km/sa, İzmir Karaburun’da 99 km/sa, Konak’ta 97 km/sa en yüksek rüzgar hızları kaydedilmiştir” denildi.

MGM’den yine uyarı yapılırken, açıklamada “Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bu gece ve yarın da Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/sa üzeri hızda esmesi beklenmektedir” bilgileri yer aldı.

MGM’nin uyarısında, “Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

MAÇKA PARKI GİRİŞİNDE AĞAÇ DEVRİLDİ

Şişli’de bulunan Maçka Parkı girişindeki bir ağaç, yoğun yağış ve rüzgarın etkisiyle kaldırıma devrildi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bölgeyi güvenlik çemberine alarak ağacı kaldırma çalışmasına başladı.

Ekipler, motorlu testere ile ağacı parçalara ayırdıktan sonra devrildiği yerden kaldırdı. Olayın yaşandığı Kadırgalar Caddesinde trafik durma noktasına geldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir