İsrail ordusu Teysir el-Caberi suikastının görüntülerini paylaştı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda İslami Cihad Hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi ve 3 kişinin daha öldürüldüğü, 19 kişinin yaralandığı saldırının görüntüleri paylaşıldı.

featured

İsrail, günler önce Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıda öldürdüğü Teysir el-Caberi’ye yönelik yapılan suikast görüntülerini paylaştı.

1 Ağustos’ta düzenlenen saldırıda aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 4 Filistinli hayatını kaybederken, 19 kişi de yaralanmıştı.

Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Şafak” olarak isimlendirilen operasyon kapsamında, “Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi kaynaklı tehditler karşısında ordunun Gazze’yi vurduğu” aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, İsrail cephesinde de Gazze Şeridi çevresindeki 80 kilometreye kadar uzanan alanda “özel durum” ilan edildiği belirtildi.

İsrail askerleri, 1 Ağustos’ta işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde İslami Cihad Hareketinin yöneticisi Bessam Saadi’yi yaralayarak gözaltına almış, çıkan çatışmada bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu da suikastın görüntülerini paylaştı.

İşte o görüntüler:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir