İmamoğlu’nun yalan vaatleri! İSPARK’a 3 yılda yüzde 300’e varan zam

Üç yıl önce İstanbullulara 'Park et devam et' sloganıyla ücretsiz İSPARK sözü veren İmamoğlu'nun bir vaadi daha yalan oldu. CHP’li İmamoğlu yönetimindeki İSPARK ücretlerine 3 yıl içerisinde yüzde 300’e varan zam yapıldı…

featured

İBB iştiraki İSPARK otopark ücretlerine yüzde 300’e varan zam yaptı. Yapılan zamla birlikte İstanbul’da pek çok bölgede park ücreti 50 ve 60 TL’ye kadar yükseldi. İstanbullular zam kararına tepki gösterirken İBB Başkanı İmamoğlu’nun üç yıl önce ücretsiz otopark vaadi gündeme geldi.

İmamoğlu, üç yıl önce yaptığı bir konuşmada, ‘Park et devam et’ sloganıyla, “Bu şehirde hiç kimse kendi sokağındaki İSPARK’a para ödemeyecek. Kamu kurumlarına ait otoparklar mesai saatlerinin dışında vatandaşların hizmetine açılacak.” demişti.

İstanbullulara su faturasına indirim ve ucuz ulaşıma kadar pek çok söz veren İmamoğlu, ücretsiz İSPARK sözünü de tutmadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının üzerinden 3 sene geçti.

Seçim döneminde, göreve geldikten sonra belediye bünyesinde bulunan hiçbir çalışanın işine son vermeyeceğinin sözünü veren İmamoğlu, göreve gelmesiyle birlikte 15 binden fazla çalışanı işten çıkardı.

İMAMOĞLU’NUN YALAN OLAN VAATLERİ

İşçi kıyımıyla yetinmeyen İmamoğlu, su faturasına indirimden ucuz ulaşıma kadar pek çok vaadini de yerine getirmedi. Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden biri de ücretsiz otopark vaadiydi.

CHP’li İBB’nin zam yağmuru devam ediyor! İSPARK’a yüzde 100 zam geldi

“HİÇ KİMSE PARA ÖDEMEYECEK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 yıl önce yaptığı konuşmada ‘Park et devam et’ sloganıyla şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu şehirde hiç kimse kendi mahallesinde sokağındaki İSPARK’a para ödemeyecek. Kamu kurumlarına ait otoparklar mesai saatlerinin dışında vatandaşların hizmetine açılacak. Asansörlü otopark sistemleriyle otopark kapasitesini şehrimizin birçok semtinde kolaylıkla 2 katına çıkaracağız. Park et ve devam et uygulamasını yaygınlaştıracağız. Bu yaygınlaştırmayla toplu taşımayla entegre bir sistem haline getireceğiz. Aracını park eden herkes toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak.”

İSPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 300’E VARAN ZAM YAPILDI

İmamoğlu İSPARK vaadini yerine getirmezken bununla da kalmayıp ücretlere yüzde 300’e varan oranda zam yaptı. Tam gün ücreti 50-60 liraya kadar yükseldi.

İBB yetkilileri zammın ‘işletme, bakım-onarım ve personel maliyetleri nedeniyle’ yapıldığını ileri sürerken, saha personeline yalnızca yüzde 20 zam yapıldığı öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir