İspanya müzeleri kapılarını açtı

featured

Korona salgınından dolayı 84 gündür kapalı olan İspanya’nın müzeleri kapılarını tekrar açtı. Salgından en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya’da Prado, Reina Sofia ve Thyssen müzeleri, kademeli normalleşme kapsamında üçüncü aşamaya geçilmesiyle ziyaretçi kabul etmeye başladı.

Başkent Madrid’teki müzelerde ziyaretçilere maske takma ve sosyal mesafeye uyma zorunluluğu getirirken, doluluk kapasitelerini düşürüp, ek sağlık güvenliği önlemleri alındı.

Normal kapasitelerinin yüzde 30’u kadar ziyaretçi alacak ve bu hafta sonu ücretsiz olacak müzelerde, elle temas edilen rehber kulaklıklar ve kitapçıklar kaldırıldı. Sanatseverler, QR kod sistemi aracılığıyla kendi cep telefonlarından kulaklıkla rehber bilgileri alabilecek.

MÜZELERDE YENİLİKLER, ÖZEL SERGİLER

Dünyanın önde gelen müzeleri arasında gösterilen ve 2019’da üç milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Prado, kapalı olduğu dönemi değerlendirerek, sahip olduğu eserlerden 190’ının yerlerini değiştirdi. Prado ayrıca Diego Velazquez, Francisco de Goya, El Greco, Tiziano, Pedro Pablo Rubens ve Michelangelo Merisi de Caravaggio gibi ressamların tanınmış resimlerini “Yeniden Buluşma” adıyla özel bir sergide bir araya getirdi. (AA)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir