İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: “Kılıçdaroğlu’nun 13 milyar kamu zararı iddiaları gerçeği yansıtmıyor”

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi.

featured

Çataklı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Sayın Kılıçdaroğlu gündemi iyi takip etmiyor. Takip etseydi, İBB dosyaları ile ilgili Sn. Bakanımızın açıklamasını görür, bugünkü açıklamayı yapmazdı.

Ancak sevindirici bir gelişme var, dosya sayısını öğrenmiş, diğer bilgileri de umarız bu açıklamadan öğrenir.

Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: Sn. Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’deki bir konuşmasında; önce 30’a yakın, sonra 25’e yakın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma dosyası olduğunu söylüyor.

“BİR KEZ DAHA AÇIKLAMA YAPILMASINA İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR”

Ancak Sayın Bakanımız tarafından Meclis’teki bütçe konuşmasında 34 dosya olduğunun açıklaması üzerine kendisini bugün düzeltiyor ve bazı iddialar ileri sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen soruşturmalar ile ilgili olarak Sayın Bakanımız tarafından bütçe konuşmasında gerekli açıklamalar yapılmış olmasına rağmen, Sn. Kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklamaları üzerine bir kez daha aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Söz konusu dosyaları araştırmak üzere Bakanlığımızca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir. Müfettişler tarafından toplma 34 dosya, 32 bilirkişi de görevlendirilmek suretiyle ayrıntılı olarak incelenmiştir.

“ARAŞTIRMA RAPORLARI DÜZENLENEREK İLGİLİ MERCİLERE GÖNDERİLMİŞTİR”

Yapılan incelemeler sonucunda; 3 adedi ihale, 16 adedi gayrimenkul alımı, 1 adedi STK’lara yardım, 1 adedi Kentsel Dönüşüm Projesi olmak üzere toplam 21 dosyada hukuka aykırılığa rastlanmadığı için Araştırma Raporları düzenlenerek ilgili mercilere gönderilmiştir. Şirketlere ait 7 dosya ise Ticaret Bakanlığı Müfettişleri ile müştereken incelenmektedir.

“KAMU ZARARI İDDİASI İSE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Mülkiye Müfettişlerince 6 dosya hakkında ise ön inceleme talebinde bulunulmuş olup Bakanlık Makamının 26/11/2021 tarihli onayı ile Müfettişlere ön inceleme izni verilmiştir.

Sonuç olarak 34 dosyanın tamamı hakkındaki incelemeler mevzuat çerçevesinde yürütülmüş veya yürütülmekte olup, Sn. Kılıçdaroğlu’nun 13 Milyar 202 Milyon lira kamu zararı iddiası ise gerçeği yansıtmamaktadır. Müfettişler, görevini tamamladığında konuyla ilgili olarak kamuoyuna detaylı bilgilendirme yapılacaktır. ”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir