iPhone’un en büyük sorunu ne?

iPhone’un en büyük sorunu, kullanıcıları anlattı. Sosyal medyada yapılan bir paylaşıma iPhone kullanıcılarının bir çoğu aynı cevabı verdi…

featured

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple’ın en çok tercih edilen cihazlarından iPhone’lar kullanan herkesi kendisine hayran bırakıyor. Hızı, kamerası, pratikliği ile tüm rakiplerini geride bırakan iPhone’un sorunları da olmuyor değil…

Sosyal medyada bir kullanıcının iPhone’un en büyük sorunu ile ilgili yaptığı paylaşıma yorum yağdı.

Kullanıcıların çoğu iPhone’un bataryasından şikayetçi.

İşte iPhone’un en büyük sorunu ile ilgili yapılan yorumlar:

benim için net olarak batarya,ağırlığı,kalınlığı ve kameradaki o devasa çıkıntı.aslında mini boyutu benim işimi görüyor.mininin pil ömrü çok daha kötü olduğu için alınabilir değil,kamera ile zaten işim yok mini de olan yeterli ama tabi artık kaldırdılar.mini 140 gram 13 pro max ise 240 gram.benim tam olarak budur diyebileceğim bir modeli henüz yok.

iphone dışı bir telefon kullanamayan benim için; batarya.

batarya malesef.

türkiye’de satışa sunulması olabilir.

batarya iphone’un en güçlü yanı aslında. en büyük sorunu türkiye’deki fiyat politikası.

son 10 senelik dönemde 1 iphone 1 samsung şeklinde dönerek kullanan biri olarak iphone 6’dan sonra samsung s9 kullanıp bu sene başında telefonun donma, ekran yanığı problemi vb sorunlarla birlikte iphone 13 mini’ye geçiş yaptım. geçiş yaparken fotoğraf çekimi kalitesi ve donma problemlerinin olmayacağı inancıyla iphone’a bir kez daha şans verdim.

ancak bunca sene sonra hiçbir markanın tam bir fanı olmadığım için artı ve eksilerini kıyaslayınca iphone’a geçtiğim için ara ara pişman olmuyor değilim.

`samsung’dan iphone’a geçme sebeplerim:`

fotoğraf çekimi
kendi ürünlerimin çekimini yaparken görüntünün net olmasını istiyorum. samsung’u ilk aldığınızda harika çekimler yaparken zamanla planlı eskitmeden midir bilmiyorum görüntülerin şaftı kayıyor. her seferinde profesyonel fotoğraf çektiremeyeceğim için iphone’a geçtim.

donma sorunu!
samsung başta harika çalışırken 3. senenin sonunda artık bırak beni moduna giriyor. güncellemeler gelse de takılıyor.

ekran yanığı!
samsung’un ilk yılında benim fark etmediğim ama etrafımdakilerin aaa ekranın yanmış dediği bir olay oldu. meğerse en altta dokunmatik ekran geri ve anasayfa bölümlerinde ekranda iz kalmış. zamanla chrome açıkken olan tuş takımı ile telefonun ana ekranındaki tuş takımı yanık şeklinde oldu ve aynı alanda özellikle ekran beyazken fark edilen iki farklı simge belirmeye başladı. telefonu satmaya çalışırken görüştüğümüz tüm telefoncular bunun samsung’un genel bir sorunu olduğu söylemişti. 7-8 senelik iphone 6’da ise böyle bir sorun hiç olmamıştı.

`2022 itibariyle iphone’dan nefret etme sebeplerime gelirsek;`

android sistemden ios’a geçerken benim için iş konusunda önemli olan whatsapp yazışmalarını aktarmada yaşadığım berbat sorun. bu sebeple bu yılın başında ücretli bir uygulamaya 350 tl * ödemek zorunda kaldım.

yıl oldu 2022 ve hala dosyaları klasörleme yok. özellikle fotoğraflarda kamera ile çekilenler ile ayrı uygulamalar ve bilgisayardan transfer edilenlerin düzenlenememesi sinir bozucu. sizi kandırmaya yönelik “albüm ekle” şeklinde izin veriyor ama aynı fotoğrafı son kaydedilenlerde de görmek zorundasınız. sizin kendi alanınızı yaratmanıza ve istediğiniz düzenlemeyi yapmanıza izin vermiyor.

ve bilgisayara dosya göndermek veya bilgisayardan dosya almak bu kadar zor olmamalı. tüm ürünlerim apple olmak zorunda değil!
kendi bilgisayarınızdaki fotoğrafları bir klasörle ekleyerek itunes üzerinden telefonunuza attınız diyelim eskaza ilgili dosyayı bilgisayardan silerseniz itunes’u bağladığınızda o klasörü de telefondan silmesi dünyanın en saçma işlerinden biri.

pil sorunu!
henüz 9 aylık telefonda pil sağlığı %91.
sürekli sosyal medyacılar gibi video, fotoğraf çekip editlesem, sosyal medya kullansam bu seviyeye düşmesini anlayabilirdim ama benim gibi standart bir kullanıcının bu durumu yaşaması saçma.

iphone 13 mini özeline gelecek olursak boyutları şahane, dev gibi cep bilgisayarı görünümlü telefonlar yerine gerçekten cep telefonu kullanmak güzel, telefon hızlı, görüntü kalitesi iyi, fotoğraf çekimleri iyi ama tüm iphonelarda olan kısıtlılık hissi çok kötü.

yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi, üreticisi olan apple firmasının türkiye pazarında bulunması.

sarj ve kulaklık girişinin aynı yerde olması ve bu sebeple telefon şarj olurken kulaklık kullanamıyor olmak. iş için kullanan insanlar için ciddi sinir harbi vesilesidir.

şarj aletini cebinde gezdirmek.

vergisi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir