İnternette dünya çapında erişim sorunu! Amazon, Reddit ve Twitch dahil birçok site çöktü…

featured

Amazon, CNN, Financial Times, New York Times, Bloomberg News, Twitch ve Reddit dahil olmak üzere dünyaca ünlü çok sayıda haber sitesine erişim problemi yaşanıyor. Ayrıca, Amazon.com Inc’in (AMZN.O) internet sitesinde de kesinti yaşandığı bildirildi.

Youtube, The Guardian, Spotify, Shopify, Paypal ve Twitter’ın da erişimde zorluk yaşanan siteler arasında olduğu belirtildi.

Dünya devlerinin web siteleri neden çöktü?

Siteleri etkileyen sorunun ne olduğuna ilişkin henüz genel bir açıklama yapılmadı ancak Independent teknoloji editörü Andrew Griffin, internet sitelerine erişimdeki sorunun Fastly isimli bulut bilişim hizmeti veren şirkette yaşanan kaynaklandığını söyledi.

İçerik teslim ağı Fastly Inc.’in çökmesi üzerine bugün aralarında New York Times, Reddit ve İngiltere hükümetinin de olduğu çok sayıda internet sitesine dünya genelinde erişim sağlanamadı.

Tüketicilerin internet siteleri ve uygulamalar üzerinden online alışveriş yapmalarını ve video izlemelerini sağlamaları için hızlı veri akışı sağlayan Fastly’nin internet sitesinde, yaşanan performans sorununun incelendiği belirtildi.

Erişim sorunu dünya çapında

BBC İngiltere’de hükümetin internet sitesine erişilemediğini söylerken kullanıcılar Reddit’e girişlerde problem yaşandığını söylemişti. Downdetector’e göre, kullanıcılar Amazon ve CNN’in internet sitesine erişmekte de zorluk yaşandığı belirtilmişti.

New York Times, Spotify, Shopify ve Twitter’ın da erişimde zorluk yaşanan siteler arasında olduğunu belirtildi. Amazon ve S&P 500 vadeli işlemlerde günlük kazançlarını silerken Stoxx Europe da günlük kazançlarının büyük bölümünü geri verdi.

“Araştıracağız”

Söz konusu kesintilere ilişkin açıklamada bulunan ABD merkezli bulut bilişim hizmetleri sağlayıcısı Fastly “CDN hizmetlerimizin performans üzerindeki potansiyel etkisini araştıracağız” dedi.

Şirket, hizmet sağladığı sitlerin “Düşük Performans” ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir