Instagram’dan Bella Hadid’le ilgili tepki çeken karar! Filistin’i destekliyor diye engellediler

İsrail şiddetine tepki gösteren dünyaca ünlü model Bella Hadid’e yönelik Instagram’dan tepki çeken bir engel geldi. Mescid-i Aksa’da cemaate yapılan saldırıları kınayan Hadid, kendisine paylaşım yasağı uygulayan Instagram’ın, Filistin ile ilgili yaptığı tüm paylaşımları anında kısıtladığını iddia ederek, Filistin halkının sesi olmayı sürdüreceğini bildirdi.

featured

Dünyaca ünlü sanatçı Bella Hadid, İsrail saldırılarının ardına tepki göstermeye devam ediyor. İsrail kuvvetlerinin, Filistin halkına yönelik şiddet eylemleri bitmek bilmiyor. Ramazan ayının başlamasından bu yana Filistinlilere saldırılarını artıran İsrail polisi, son olarak Mescid-i Aksa’ya sabah namazı için gelen Müslümanlara saldırmıştı.

BELLA HADİD’DEN İSRAİL’E KINAMA

Saldırıda 152 Filistinli yaralanırken, İsrail’e tepki de giderek büyüyor. İsrail’in zulmüne karşı susmayan ve bu şiddeti her fırsatta dünyaya duyuran Filistin asıllı dünyaca ünlü model Bella Hadid de saldırıları kınayan isimlerin başında geliyor.

Resmi Instagram hesabında 52 milyona yakın takipçisi bulunan ünlü model, Filistinlilere yapılan zulüm nedeniyle bir kez daha paylaşımda bulundu.

INSTAGRAM’DAN SANSÜR VE KISITLAMA

Mescid-i Aksa’daki Cuma namazında yaşanan saldırıları kınayan birkaç paylaşım yapan Hadid’in hesabına, Instagram tarafından sansür ve kısıtlama geldi.

Paylaşım yapması engellenen ünlü model, duruma büyük tepki gösterdi.

‘’NE ZAMAN FİLİSTİN HAKKINDA PAYLAŞIM YAPSAM ENGELLENİYOR’’

“Filistinlilerin, İsrail polisi tarafından püskürtüldüğü gönderilerim, Instagram tarafından engellendi. Ne zaman Filistin hakkında paylaşım yapsam engelleniyor. Gönderilerim bir milyondan fazla kişiye ulaştığı için engelleniyor olabilir mi?” ifadeleriyle Instagram’a tepki gösterdi

Verdiği tepkinini ardından paylaşım yasağı az da olsa esnetilen model, İsrail şiddetini gösteren paylaşımlarına devam etti. Hassas içerik ibaresiyle paylaşım yapabilen model, Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğini duyurdu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir