Instagram kullanıcılarına Postegro uyarısı! Postegro nedir? Postegro çöktü mü?

featured

Kullanıcıların Instagram paylaşımlarının görülebilmesine olanak tanıyan Postegro uygulaması şikayet yağmuruna tutuldu. Online şikayet platformu Şikayetvar’ın trend listelerine giren Postegro, geçen hafta kullanıcılar tarafından 200 bin kez görüntülendi ve şikayetleri ise yüzde 480 arttı. Uygulamayla ilgili erişim sorunu, para iadesi, gizlilik ihlali gibi başlıca konularda sorun yaşayan kullanıcıları bekleyen en büyük tehlikeyse Instagram hesaplarının ele geçirilmiş olması…

Instagram’da gizli hesapları görüntüleme uygulaması olarak bilinen Postegro, sosyal medya kullanıcılarının merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Instagram’ın kullanıcı politikaları gereği arkadaş olmayan kişilerin paylaşımlarını diğer şahıslara göstermemesi dolayısıyla, bu paylaşımları görmek isteyen kullanıcılar, Postegro gibi “üçüncü parti” uygulamaları tercih ediyor.

Postegro ve Lili çöktü mü?

Postegro uygulaması geçtiğimiz haftalarda ücretsiz kullanıma kapatılması sonrasında pek çok kullanıcısını üzmüştü. Gizlilik kurallarını ihlal ederek Instagram paylaşımlarının görülebilmesine imkan tanıyan Postegro’da bugünlerde sorunlar yaşanıyor.

Kullanıcılar, ücretlerini ödemelerine rağmen uygulamanın çalışmadığı yönünde şikayetlerde bulunuyor. Söz konusu uygulama, öğle saatlerinde kısa süreli de olsa çalışsa da yoğunluğun olduğu akşam saatlerinde, kullanıcılarına tam performansta hizmet veremiyor. Bu sorunun neden kaynaklandığı ya da geçici olup olmadığı henüz net değil. Uygulama kullanıcılarının bekleyişi ise sürüyor.

Instagram’ın kullanıcı politikaları gereği arkadaş olmayan kişilerin paylaşımlarını göstermemesi üçüncü parti uygulamalarına rağbeti de beraberinde getirdi. Bu alanda Instagram’da gizli hesapları görüntüleme uygulaması olarak bilinen ve çok sayıda kişinin cihazlarına yüklediği Postegro ile kullanıcılardan şikayet yağıyor.

1 haftada 200 bin kez görüntülendi

Online şikayet platformu Şikayetvar’da en fazla merak edilen markaları günlük değişimlerle gösteren ve son 30 günlük ortalamasına göre ziyaret sayısında en fazla artış olan 100 markanın yer aldığı Trend 100 listesine göre Postegro, geçen hafta kullanıcılar tarafından 200 bin kez görüntülendi.

Uygulamanın en çok aratıldığı tarihse 11 Nisan oldu. 2021 Ocak ve Nisan ayları verilerini karşılaştıran Şikayetvar’a göre uygulamayla ilgili şikayet artış oranı yüzde 480’lere ulaştı.

“Gizliliğimiz ihlal ediliyor”

Birçok Postegro kullanıcısı uygulamaya erişim sorunu yaşadıklarını ve üyelik ücretlerinin geri verilmesini belirterek Şikayetvar üzerinden yaşadıkları sorunları dile getirdi. Uygulamayla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayet konuları bununla da sınırlı kalmadı.

Postegro uygulamasını yükleyen kullanıcılar, Instagram hesaplarına erişim sağlayamadıklarını dile getirerek hesaplarının çalınmış olabileceğinden şikayetçi oldu. Öte yandan bazı kullanıcılar ise uygulamanın gizliliklerini ihlal ettiğini belirtti. Postegro’nun Instagram kullanıcılarının özeline girdiğini dile getiren kullanıcılar, uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istedi.

Postegro ve Lili nasıl çalışıyor?

Postegro uygulamasına Instagram hesabınızla giriş yaptığınızda, takip ettiğiniz ve profili gizli olan Instagram kullanıcılarının profilleri kopyalanıyor ve Postegro veritabanına kaydediliyor.

Başka kullanıcılar, Postegro’ya giriş yaptığında bu gizli profilleri görebiliyor. Kısacası uygulama, giriş yapan kullanıcılardan yüz binlerce gizli profili havuzunda depoluyor.

Postegro ve Lili’nin özellikleri

– İnstagram gizli profillerin hesabını görebilme imkanı
– İnstagram gizli hikayeleri görüntüleyebilme
– İnstagram gizli hesaptaki resimleri indirebilme
-Profilinizi kimlerin takip ettiğini
-Hayalet takipçileriniz
-Resim ve Video indirme imkanı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir