İnsanlar açlıktan intihar ederken “Kimse param yok demesin” lafını söyleyen Demet Akalın’ın yüzü bile kızarmadı!

featured

Koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde 17 günlük ‘tam kapanma’ dönemine geçildi.

Pazartesi günü açıklanan kapanma kararının ardından belirtilen süreyi memleketinde geçirmek isteyen çok sayıda yurttaş, uygulamanın başlamasına 1 gün kala İstanbul’dan ayrılmaya başladı. Araçları ile yola çıkan İstanbullular TEM otoyolu Kurtköy mevkisi ile D-100’deki İstanbul’un çıkış noktalarında uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kararın alınmasıyla planlarını değiştirenler, tam kapanma öncesi İstanbul’u terk etti.

Star TV ekranlarında yayınlanan Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programında ise bu konu gündeme geldi. Demet Akalın ve Alişan; bu süreci fırsata çevirerek Bodrum, Çeşme, Antalya gibi yazlık yerlere giden vatandaşlara tepki gösterdi.

“Kimse param yok demesin”

Bir an önce koronavirüsten kurtulmayı beklediklerini söyleyen Alişan, uygulanan tedbirlere uyulmadığından şikayet ederek “2 milyona yakın insan şu an tatil beldelerinde” dedi.

Akalın ise bunun üzerine “Kimse param yok demesin valla, herkesin evi var Bodrum’da” diye konuştu.

“Bodrum nüfusu 500 bini aştı”

17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını Bodrum’da geçirmek isteyen yurttaşların ilçeye gelmesiyle birlikte, yollarda yaşanan yoğunluk hakkında değerlendirmelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Nüfusumuzun şu anda 500 bini aşkın olduğunu söyleyebiliriz. Bodrum turistik özelliği dolayısıyla; yaz aylarında 1 milyonu geçen bir nüfusa hizmet edebiliyordu. Tabi artık bu yıla yayıldı. Tam kapanmayla birlikte kentimizde günlük ortalama 8 bin araç girişi oluyor. Bu girişlerinde yüzde 50’si çıkış yapıyor, çıkış yapan araçlar ise, ilçeye lojistik sağlayan araçlar ve servis araçlarından oluşuyor. Biz bu yoğunlukla mücadele etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Tüm belediye personelimizle, kamu kurum ve kuruluşlarının tüm gayretiyle Bodrum’da bu yoğunluktan kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İşte programda yaşanan o anlar:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir