İnece’de Hayat Ağacı Projesi konferansı gerçekleşti

Kırklareli'nin İnece ilçesinde Hayat Ağacı Projesi konferansı gerçekleşti. Konferansta önemli isimler de sunumlar yaparak görüşlerini bildirdi. Projeye Interreg - IPA Bulgaristan - Türkiye Programı aracılığı ile AB tarafından ortak finansman sağlıyor.

hayat ağacı projesi

Avrupa Birliği Sınırötesi işbirliği programı kapsamında; 14-15.01.2022 tarihinde İnece’de her iki ülkeden medya, yerel yetkililer, bölgesel yetkililer, Turizm STK, Turizm KOBİ, kültür/müze uzmanları ve halkın katılımı ile ‘’Ortak Seminer’’ düzenlendi.

ÖNEMLİ İSİMLER GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRDİ

Şahabettin Vardar – İnece Belediye Başkanı, Maria Kirkova – Bulgaristan Harmanlı Belediye Başkanı
Prof. Dr. Emel GÖNENÇ GÜLER – Trakya Üniversitesi Eğitim Görevlisi’nin projeye ilişkin sunumları yanı sıra proje kapsamında hazırlanan alanların turizme sağlayacağı katkı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

hayat ağacı projesi

PROJENİN AMACI

Proje CB005.2.21.103 INTERREG-IPP Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bulgaristan-Türkiye 2014-2020 kapsamında Sözleşme  PD-02-29-279/03.12.2019 kapsamında finanse edilen ” Hayat Ağacı ” Hem belediyelerin hem de sınır ötesi bölgenin Bulgaristan – Türkiye vatandaşlarının ve turistlerin yararına turizm, rekreasyon ve spor gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

İnece Belediyesi – Türkiye tarafı lider ortak ve Harmanlı Belediyesi – Bulgaristan 2. Proje Ortağıdır.  CB005.2.21.103 projesi Öncelik Ekseni- 2 Sürdürülebilir Turizm alanında 2.1. Doğal, kültürel ve tarihi mirasın ve ilgili altyapının daha iyi kullanılması yoluyla sınır ötesi alanın turistik çekiciliğini arttırmak özel ekseninde uygulanmıştır.

“Hayat Ağacı” projesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi, ref. CB005.2.21.103, her proje ortağının bölgeleri için ciddi bir sınır ötesi etkiye ve faydaya sahiptir. Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınır ötesi bölge, yüzyıllardır medeniyetlerin kavşağı olmuştur. Turizm ve ticaret ekonominin en gelişmiş iki sektörüdür. Bu projenin temel amacı, sınır ötesi alanda Avrupa toprak uyumunu güçlendirmek için İnece ve Harmanlı halklarının sürdürülebilir turizm alanında sınır ötesi işbirliği kapasitesini güçlendirmektir.

“Hayat Ağacı” Projesi, ref.  CB005.2.21.103, programın dört ana kriterine tam olarak uyacak şekilde geliştirilmiştir – ortak kalkınma, ortak uygulama, ortak personel ve ortak finansman.

Ortak kalkınma, iki ortak ülkenin topraklarında planlanan ortak faaliyetlerin yanı sıra, faydalanıcıların her birinin temsilcileri ile ortak bir ekip aracılığıyla ortak proje yönetimi ve dengeli bir kaynak tahsisi ile ortak bir proje bütçesi eşlik eder.

Projenin uygulanması ile birlikte 2 belediye için 2 adet yeni turistik tesis sağlanmıştır (1 adet Inece ve 1 adet Harmanlı’da); İnece’deki yeni tesisler,

1 tribünlü basketbol, ​​

1 satranç alanı ve çocuk oyun alanı

Giyinme odaları; tuvaletler

Pergolalar , 20 park yeri , aydınlatma, çöp kutuları, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu Yapılan inşaat faaliyetleri sonucu 14-15.01.2022 tarihinde İnece’de her iki ülkeden medya , yerel yetkililer , bölgesel yetkililer , Turizm STK , Turizm KOBİ , kültür/müze uzmanları ve halkın katılımı ile ‘’Ortak Seminer’’ düzenlendi . Yapılan seminerin ardından 17.01.2022 tarihinde partnerlerimiz ve halkın katılımı ile resmi açılışımız gerçekleşti . Projemiz sayesinde yapılan yeni tesis ve yollar, tarihi turistik alana yapılan ziyaretleri artıracak, turistlerin daha uzun süre eğlenmelerini sağlayacaktır.

Bu projeye Interreg – IPA Bulgaristan – Türkiye Programı aracılığı ile AB tarafından ortak finansman sağlanmaktadır.

Bu yayın Avrupa Birliği tarafından Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020, CCİ No 2014TC16I5CB005 aracılığıyla desteklenmektedir. Yayının içeriği, İnece Belediyesi’nin sorumluluğundadır ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Programın Yönetim Otoritesinin görüşünün bir ifadesi olarak alınmamalıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir