İmamoğlu’na Trabzon ve Rize ziyaretlerinde Başak Demirtaş ile HDP’li isimler eşlik edecek

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olmak için İstanbul'u unutan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP yönetiminin tepkisine rağmen yurtiçi ziyaretlerini sürdürüyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla Trabzon ve Rize'ye ziyaret yapacağını duyuran İmamoğlu'na eşi Dilek İmamoğlu'nun yakın arkadaşı Başak Demirtaş ve HDP'li milletvekilleri de eşlik edecek.

featured

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki yakın ilişki tüm tepkilere rağmen her geçen gün daha da derinleşiyor. PKK mensubu isimlerin İBB’de işe alındığının ortaya çıkmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan İmamoğlu, işe alınan PKK’lı isimleri savunmuştu.

TRABZON GEZİSİNE BAŞAK DEMİRTAŞ DA KATILIYOR

İBB Başkanı İmamoğlu’na Trabzon ve Rize’ye yapacağı gezide HDP’li isimlerin de eşlik edeceği açıklandı. Terörist Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın Dilek İmamoğlu’nun daveti üzerine İmamoğlu’nun Trabzon ve Rize gezisine katılacağı öğrenildi. İmamoğlu’na ayrıca HDP’li üç milletvekilinin de eşlik etmesi bekleniyor.

‘BARIŞTIRACAĞIM’

HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak görmediğini söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, yakın çevresine memleketi Trabzon ile HDP’yi barıştırmak istediğini aktardı. Daha önce Trabzon ve Rize’de il başkanlığı kurmak isteyen ancak bölge halkı tarafından şehirlere sokulmayan HDP’lilerin Ekrem İmamoğlu vasıtasıyla ‘Karadeniz Açılımı’ yapmak istedikleri iddia edildi.

‘ONLAR DOSTLARIMIZ’

Geçtiğimiz bayramda da Trabzon’a giden İmamoğlu, bir gazetecinin “HDP ile özellikle çok sıcak ilişkileriniz var. Bunu takip edebiliyoruz. Ancak Trabzon’un HDP ile ilişkileri hiç öyle sıcak değil. Türkiye’de teşkilat kuramadığı illerden biri de Trabzon. Bu ilişkinizi Trabzon sosyoloji ile nasıl bağdaştırabiliyorsunuz ya da nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine şu cevabı vermişti:

“Yanlış anlamayın, sıcak diye tariflediğiniz için, kurduğum ya da kuracağım her ilişkinin derecesini ben planlarım. İnsani bir ilişki niçin size sıcak geldi, onu bilemem. Benim şu anda kanunen ülkenin siyasi partisi olan ve ülkenin kanunları gereği TBMM’yi dahi yöneten bireyi olan bir siyasi parti ile yaptığım makul siyasi görüşmelerin, Trabzon kentinde de vatanını seven, en az benim gibi vatanını, milletini, bayrağını seven, milli duyguları olan bu güzel kentin bu güzel insanlarının garibine gitmeyeceğini düşünüyorum.”

 

İBB’deki teröristler konusunda sessiz kalan Ekrem İmamoğlu’ndan yine aynı taktik!

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir