Provokatörler yine sahnede! IKEA üzerinden sığınmacı düşmanlığı…

Türkiye'de faaliyet gösteren İsveçli mobilya şirketi IKEA’daki sınırsız içecek bölümü kapatıldı. Müşterilerine ikram etmek için mağazalarına meşrubat otomatı koyan IKEA’nın bir mağazasından gelen görüntü şoke etti. IKEA’nın bazı kendini bilmezler yüzünden meşrubat otomatını kapattığı iddia edildi. Görüntünün sosyal medyada yayılmasının ardından provokatörler de harekete geçti. Olayı öğrenen bir kesim ırkçı, sığınmacı düşmanlığı yaparak, bu durumun Suriyeliler ve Afganlar tarafından yapıldığını öne sürdü. Ancak gerçeğin ortaya çıkmasıyla provokatörlerin yalanı dakikalar içinde çürüdü.

featured

Twitter’da paylaşılan bir görüntüde; IKEA’nın müşterileri için mağazalarına koyduğu meşrubat otomatını streçle kapatarak, önüne şerit çekildiği görüldü. Bir kullanıcı, sosyal medyada o fotoğrafı paylaşarak, ‘’İKEA’daki sınırsız içecek bölümünü kapatılmış.’’ dedi.

“Şişe getirip dolduruyorlar mıydı yoksa?” diye sorduğunu anlatan ‘’@AtakanSevgi_’’ adındaki Twitter kullanıcısı, ‘’O hiçbir şeydi, elini dayayıp çeşmeden su içer gibi içenler vardı’’ dedi kasiyer.’’ cevabını aldığını söyledi.

‘’KENDİ MİLLETİNE YEDİREMEYİP MÜLTECİLERİ SUÇLAYANLAR VAR’’

Sosyal medyada bu fotoğrafın yayınlanmasının ardından provokatörler anında sahneye çıktı. Buldukları her fırsatta Türkiye’deki sığınmacılara saldırmaya çalışan ırkçılar, olayın Türkiye’deki Afganlar ve Suriyeliler tarafından yapıldığını iddia ederek, sığınmacı düşmanlığı yapmaya kalktı.

Olayın sığınmacılar tarafından yapılmadığı anlaşılınca sosyal medyada ‘’Bir de bunu kendi milletine yediremeyip mültecileri suçlayanlar var.’’ yorumları yapıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir